Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rast EU gospodarstva ipak neće biti dovoljan poticaj za rast zapošljavanja

MTČ
Vjeran Žganec-Rogulja
07.02.2010.
u 15:32

Razlika između rasta od jedan i dva posto BDP-a jednaka je čak 6,5 milijuna novih radnih mjesta i konsolidaciji javnog duga od 450 milijardi eura, ili sedam posto BDP-a

Lobistička grupacija BusinessEurope upozorila je da prognozirani rast europskog gospodarstva u visini jedan posto neće biti dovoljan poticaj za rast zapošljavanja i održivost europskog socijalnog modela.

– Razlika između rasta od jedan i dva posto BDP-a jednaka je čak 6,5 milijuna novih radnih mjesta i konsolidaciji javnog duga od 450 milijardi eura, ili sedam posto BDP-a, do 2014. – pojašnjavaju. Predsjednik BusinessEuropea Jűrgen Thumann upozorio je kako hitno treba razviti integrirane industrijske politike čiji će cilj biti razvoj proizvodne i uslužne industrije. Zbog toga će, tvrdi, pozvati europske čelnike da ulože veći napori u razvoj digitalnih industrija te da se podupre širenje europskih kompanija u inozemstvo. Andrea Moltrasio, dopredsjednik talijanske Confindustrije, rekao je da su tvornice “izišle iz mode”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije