Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno kroz izazove

Radionica za osobe s invaliditetom i poslodavce

invalidi
Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija
23.03.2021.
u 13:33

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI pokrenuo je program pod nazivom „Zajedno kroz izazove“ kako bi ostvario veću zaposlenost i samozaposlenost osoba s invaliditetom (OSI)

U sklopu projekta 13. travnja 2021. godine na Zoom platformi organizirat će se prva radionica koja će okupiti osobe s invaliditetom koje traže zaposlenje, poslodavce, predstavnike Centra za socijalnu skrb te predstavnike Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI poziva sve zainteresirane da se prijave putem poveznice: Prijava na grupnu radionicu o (samo)zapošljavanju OSI (google.com) do 08. travnja 2021. godine.  

Na radionici će se utvrditi opće znanje poslodavaca o invaliditetu, predstaviti potrebe za zapošljavanjem osoba s invaliditetom te uvidjeti s kojim se izazovima na tom području susreću poslodavci, dok će osobe s invaliditetom dobiti uvid u mogućnosti koje im se nude pri zapošljavanju i samozapošljavanju.

Cilj projekta je dati doprinos poboljšanju slike o integraciji i inkluziji osoba s invaliditetom na tržište rada. To će se nastojati ostvariti kroz educiranje poslodavaca i osoba s invaliditetom o njihovim mogućnostima, pravima, prednostima i potencijalnim izazovima u području zapošljavanja OSI. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

„S obzirom da su suvremeni načini rada od kuće kao i razvoj digitalnih tehnologija sve više prisutni i na našim prostorima, smatramo da to pruža realne mogućnosti za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Cilj nam je ukloniti stereotipne barijere i biti oslonac osobama s invaliditetom u procesu zapošljavanja i samozapošljavanja kroz edukaciju i informiranje o pravima i mogućnostima koje su im na raspolaganju“, istaknuo je Denis Marijon, voditelj programa.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije