Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješni

Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama

Aircash
Foto: Aircash
1/2
28.05.2020.
u 16:35

Aircash ostvaruje 50 milijuna kuna mjesečnog prometa slanja novca i plaćanja, a kreću i s uslugom plaćanja računa skeniranjem barkoda koji se nalaze na računima, a ta je platforma lani na tržište pustila Aircash digitalni novčanik, kojim možete novac uplatiti karticom, ali i gotovinom, nadoplatiti ENC uređaje, platiti parking i platiti bon za mobitel…

Aircash je prvi hrvatski fintech koji je na tržište izbacio vlastiti digitalni novčanik, a ta je hrvatska kompanije u vrlo kratkom roku napravila veliki rast. Trenutačno se tom aplikacijom koristi više od 100.000 korisnika, koji ostvare 50 milijuna kuna mjesečnog prometa slanja novca i plaćanja. Aircash je licencirana institucija za elektronički novac s licencom Hrvatske narodne banke, koja vrijedi u svim državama Europske unije.

- Iako smo prije više od dvije godine započeli s uslugom slanja i primanja novca putem Aircash aplikacije, krajem prošle godine pustili smo na tržište uslugu digitalnog Aircash novčanika. Posebnosti našeg novčanika su razni načini uplate na novčanik: karticom, ali i gotovinom na Ininim benzinskim postajama i kioscima Tiska. Omogućili smo korisnicima i plaćanje raznih usluga jednim klikom u aplikaciji. To su nadoplate ENC uređaja, plaćanje parkinga, nadoplata računa kod lutrija i igara, a mogu se kupiti Playstation bonovi, nudimo nadoplatu telefonskih računa, te naravno slanje i primanje novca iz zemlje i inozemstva - rekao je Hrvoje Ćosić iz Aircasha. Dodao je da su u suradnji s PBZ-om napravili i inovaciju odnosno mogućnost isplate novca iz Aircash novčanika na PBZ bankomatima, s time da vam nije potrebna kartica, niti račun, a ne morate biti ni klijent te banke.

Član uprave Aircasha, Hrvoje Ćosić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Imamo suradnju i provedene tehničke integracije s vodećim hrvatskim kompanijama poput Ine, Tiska, HAC-a, Supersporta, Hrvatske Lutrije, Croduxa, iNovina i HT-a. Fokus  su nam EU tržišta jer naša licenca za elektronički novac vrijedi u svakoj zemlji članici EU - rekao je Ćosić. Voditelj razvoja u toj kompaniji, Branimir Petrušić ima puna ruke posla jer, kako kaže, neprestano razvijaju Aircash platformu i mobilnu aplikaciju, te podižu i uvode nove usluge, a fokusirani su i na jednostavnije korištenje aplikacije.

- Upravo smo razvili uslugu plaćanja računa skeniranjem barkoda s računa. Sve što korisnik treba napraviti unutar Aircash aplikacije je skenirati kod s računa i platiti.  Račune više ne morate plaćati na prodajnim mjestima niti igdje morate ići, dovoljno je platiti jednim klikom. Uskoro uvodimo i razna druga plaćanja skeniranjem koda pod nazivom Aircash Pay - najavio je Branimir Petrušić, voditelj razvoja u Aircashu. Hrvoje dodaje da se, uz uvođenje novih usluga, trenutačno pripremaju za širenja na druga tržišta.

- Vrlo aktivno radimo na sklapanju partnerstva na tržištima Europske unije poput MOL-a i Slovnafta, REWE grupe u Njemačkoj, OMV-a u Austriji i mnogih drugih. Također, radimo i na headhuntingu jer tražimo ljude u razvoju kao i one koji će raditi na usklađenosti s regulativom, što nam je jako bitno, a strateški ulazimo u realizaciju ideje za osnivanje Advisory Boarda, gdje bi bili uključeni vodeći ljudi poslovne scene u ovom dijelu EU - zaključio je član uprave Aircasha, Hrvoje Ćosić.

KAKO POSTATI AIRCASHOV KORISNIK

Korisnik Aircash aplikacije možete postati  u manje od minute, potrebno je samo upisati ime i prezime, mail i broj telefona. Aplikaciju skinite na APP Storeu ili na Google Playu i na početnom ekranu kliknite „Postani korisnik“. Upišite svoje podatke - ime i prezime, email, broj telefona. Potvrdite upisane podatke i odaberite PIN i vaš Aircash novčanik je spreman za korištenje. Pozivamo vas da prilikom registracije odmah potvrdite svoj profil skeniranjem osobne iskaznice kako bi uklonili ograničenja pri korištenju Aircash aplikacije. Već ste bili Aircash korisnik, ali ste ponovno instalirali aplikaciju?

U tom slučaju  sve što trebate napraviti na početnom ekranu je kliknuti: već sam korisnik, upišite svoj broj telefona ili email adresu i potvrdite upisane podatke te odaberite PIN i vaš Aircash novčanik je vraćen te spreman za daljnje korištenje. Ukoliko još niste, potvrdite svoj profil skeniranjem osobne iskaznice kako bi uklonili ograničenja pri korištenju Aircash aplikacije.

DIGITALNI NOVČANIK – KAKO FUNKCIONIRA?

Aircashovim digitalnim novčanikom možete slati novac drugim osobama iz Hrvatske, ali i inozemstva, a vrlo jednostavno i lako samo jednim klikom, ako ste korisnik te aplikacije, možete iz bilo koje države u svijetu, uplatiti novac kreditnim i debitnim Visa, Maestro i MasterCard karticama. Novac u gotovini možete uplatiti na svim kioscima Tiska i Ina benzinskim postajama diljem Hrvatske. Aircash aplikacija omogućuje vam i plaćanje usluga Hrvatske lutrije, igranje online igre, a uplata Aircash aplikacijom osigurava vam željenu privatnost i sigurnost.

Aircash isplata gotovine dostupna je na više od tisuću lokacija diljem Hrvatske. Ako želite isplatiti dio novca iz Aircash novčanika sve što trebate učiniti je kliknuti na isplatu i odabrati želite li isplatu u gotovini kod Aircash partnera ili na bankomatu. Ako ste odabrali PBZ bankomat, upišite iznos koji želite isplatiti, zaokružite ga na 100 kn, i tad dobijete kod. Na PBZ bankomatu kliknite gumb dolje desno, slijedite upute na ekranu, upišite kod i isplatite si novac. Ne zaboravite, nije vam potrebna kartica. Ako ste odabrali gotovinu, upišite iznos koji želite isplatiti i dobiveni barkod pokažite prodavaču na bilo kojoj benzinskoj postaji Ine ili na bilo kojem kiosku Tiska. Prodavač će ga skenirati te će vam isplatiti odabrani iznos.

Sadržaj nastao u partnerstvu s Aircashom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije