Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još ih se očekuje

Pristiglo više od 6.000 zahtjeva poduzetnika za naknadu fiksnih troškova: 'Sredstva su osigurana'

Porezna uprava
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
09.02.2021.
u 21:18

Ravnatelj Porezne uprave rekao je kako sve podatke koje Porezna uprava razmjenjuje s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje idu na vrijeme i da naknade isplate vrši HZZ

Ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša izvijestio je u utorak kako je do sada podnijeto nešto više od 6.000 zahtjeva za isplatu naknada poduzetnicima za fiksne troškove te dodao kako će se taj broj sigurno i dalje povećavati.

"Do sad smo imali nešto više od 6.000 zahtjeva, danas poslijepodne. Taj broj do 15. veljače za prosinac sigurno će se povećati. Naša očekivanja su bila od 16 do 20 tisuća zahtjeva za naknadu djela ili svih plaćenih fiksnih troškova, za prosinac", rekao je Kutleša u Dnevniku HTV-a.

Podsjetio je da je donesena nova uputa za siječanj, od 15. veljače do 15. ožujka, novi zahtjevi s novim pravilima, gdje će se moći dobiti naknada. "Onda će biti omogućeno plaćanje poslije dobivanja naknade", istaknuo je.

Rekao je kako sve podatke koje Porezna uprava razmjenjuje s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje idu na vrijeme i da naknade isplate vrši HZZ. 

"Sredstva su osigurana i ne očekujemo probleme u isplati naknade", dodao je.

Kutleša je napomenuo i kako je početkom veljače Porezna uprava krenula s fiskalizacijom samoposlužnih uređaja.

"Registrirano je preko 19 tisuća samoposlužnih aparata. Preko 80 posto ih je ušlo u fiskalizaciju. Prosječan dnevni broj računa je od 550 do 600 tisuća. Dnevni iznos je oko tri milijuna kuna. Tu postoji jedan dio obveznika koji nije fiskalizirao, pa sada slijede obrade i kontrole razloga", rekao je Kutleša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije