Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODNIK

Poslodavci moraju prepoznati kvalitetni kadar ili skriveni talent

13.12.2008.
u 12:57

I prošli mjesec zabilježen je porast nezaposlenih osoba. Iako je ta brojka još uvijek manja nego u istom razdoblju lani, prognoze nisu dobre. Naime, već sada zbrajaju se podaci o otpuštanju radnika, a na udaru su industrije u kojima su većinom zaposlene osobe s nižom stručnom spremom, koje ionako teže dolaze do posla. Ili je barem tako evidentirano u HZZ-u. S obzirom na to, da velik broj njih radi na crno.

Kriza je mnogima razlog za otpuštanje, ali nekima i opravdanje da to učine. Mnogi su se još prije htjeli riješiti dijela kadra pa im je sadašnje stanje dobar izgovor da to učine. No ako i jest tako, ne bi se smio zanemariti kadar koji je cijelo vrijeme pridonosio i još uvijek pridonosi boljem poslovanju tvrtke.

Naravno, ako su te ljude poslodavci uočili. A ako i nisu, sada bi sigurno na tome morali poraditi, jer problem skrivenih talenata učestali je problem u mnogim kompanijama. Ne samo onih koji su pridonijeli poslovanju, nego i onih koji do sada to nisu imali prilike pokazati, a koji bi sada mogli igrati veliku ulogu. Ako ih pak ne prepozna njihov poslodavac, učinit će to netko drugi, tko zna da je takva zaposlenika vrijedno zadržati.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije