Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toyota

Po okončanju američke istrage dionice Toyote skočile 5 posto

Toyota
AFP
09.02.2011.
u 07:51

To je odmah ponukalo Toyotu da prognoze operativne dobiti za 2011. sa 380 milijardi jena podigne na 550 milijardi jena ili 6,7 milijardi dolara.

Dionice Toyote preko noći su na Wall Streetu skočile gotovo pet posto, a potom jutros i na tokijskoj burzi, nakon što je istraga u Sjedinjenim Državama pokazala kako nema nikakvih elektroničkih nedostataka koji bi utjecali na nenamjerne nesreće s vozilima te kompanije, piše BBC. To je, naime, pokazala desetomjesečna istraga koju je naručio američki Kongres - a u nju su bili uključeni čak i inženjeri NASA-e - nakon povlačenja milijuna vozila Toyote u 2009. i 2010. godini.

Već u kolovozu 2010. neka su izvješća sugerirala kako bi ključni faktor u incidentima koji su se povezivali s nenamjernim ubrzanjem Toyotinih vozila mogao biti i vozač, tako da su iz Toyote s olakšanjem dočekali nalaze istrage. Nakon što su izvijestili o 39-postotnom padu dobiti u zadnjem kvartalu, prognoze operativne dobiti za 2011. iz Toyote su sa 380 milijardi jena podigli na 550 milijardi jena ili 6,7 milijardi dolara.

– Toyota se i dalje susreće s izazovima konkurencije koja dolazi s brzorastućih tržišta, no postoji mogućnost da će vratiti svoj tržišni udjel na američkom tržištu – kazao je Mitsushige Akino, fond-menadžer Ichiyoshi Investment Managementa za Reuters.

– I dalje ćemo osluškivati želje svojih kupaca i ponuditi im ne samo sigurna vozila nego i vozila koja pružaju mir uma – poručili su iz Toyote, koja je na globalnoj razini u protekle dvije godine zbog različitih problema s tržišta povukla više od 12 milijuna vozila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije