Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Petrokemiji povoljniji uvjeti za nabavku prirodnog plina

Time je stvoren prvi preduvjet za provedbu Programa restrukturiranja i financijske konsolidacije 2014.-2018.
02. lipnja 2014. u 11:47 0 komentara 302 prikaza
Petrokemija
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Uprava Petrokemije d.d. izvijestila je kako je nakon intenzivnih pregovora s tvrtkama Prirodni plin d.o.o., članom INA Grupe, i Prvo plinarsko društvo d.o.o. Vukovar uspjela dogovoriti, s oba opskrbljivača, povoljnije uvjete za nabavku prirodnog plina u 2014. te dio količina za 2015. godinu.

Tijekom ljetnih mjeseci (lipanj – rujan) opskrbljivač prirodnim plinom za kutinsku će tvornicu biti Prvo plinarsko društvo d.o.o. Vukovar, a od 1. listopada 2014. do 1. listopada 2015. godine oba opskrbljivača: PPD i Prirodni plin (za plinsku godinu 2014/2015).

Time je stvoren prvi preduvjet za provedbu Programa restrukturiranja i financijske konsolidacije 2014.-2018. koji počiva na tri ključne pretpostavke: konkurentna cijena plina, niži troškovi poslovanja i dostupna financijska sredstva.

Završenim pregovorima s opskrbljivačima prirodnim plinom u ovoj fazi je stvoren preduvjet za realizaciju Programa i nastavak procesa dokapitalizacije društva, poručili su iz Petrokemije.

>>Petrokemija će povećati temeljni kapital za 500 milijuna kuna

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.