Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva opskrbljivača

Petrokemiji povoljniji uvjeti za nabavku prirodnog plina

Petrokemija
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
02.06.2014.
u 11:47

Time je stvoren prvi preduvjet za provedbu Programa restrukturiranja i financijske konsolidacije 2014.-2018.

Uprava Petrokemije d.d. izvijestila je kako je nakon intenzivnih pregovora s tvrtkama Prirodni plin d.o.o., članom INA Grupe, i Prvo plinarsko društvo d.o.o. Vukovar uspjela dogovoriti, s oba opskrbljivača, povoljnije uvjete za nabavku prirodnog plina u 2014. te dio količina za 2015. godinu.

Tijekom ljetnih mjeseci (lipanj – rujan) opskrbljivač prirodnim plinom za kutinsku će tvornicu biti Prvo plinarsko društvo d.o.o. Vukovar, a od 1. listopada 2014. do 1. listopada 2015. godine oba opskrbljivača: PPD i Prirodni plin (za plinsku godinu 2014/2015).

Time je stvoren prvi preduvjet za provedbu Programa restrukturiranja i financijske konsolidacije 2014.-2018. koji počiva na tri ključne pretpostavke: konkurentna cijena plina, niži troškovi poslovanja i dostupna financijska sredstva.

Završenim pregovorima s opskrbljivačima prirodnim plinom u ovoj fazi je stvoren preduvjet za realizaciju Programa i nastavak procesa dokapitalizacije društva, poručili su iz Petrokemije.

>>Petrokemija će povećati temeljni kapital za 500 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije