Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Petrokemiji od HBOR-a 200 milijuna kuna pomoći

Jamstvo za kredit bit će zadužnica CERP-a od 300 milijuna kuna
25. kolovoza 2016. u 07:00 4 komentara 621 prikaza
petrokemija
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Donesena je konačna odluka da će država pomoći Petrokemiji Kutina kreditom HBOR-a od 200 milijuna kuna, a jamstvo će biti zadužnica CERP-a od 300 milijuna kuna.

Ministar financija Zdravko Marić dogovorio je s HBOR-om sve detalje, a odluka se još mora potvrditi na sjednici Vlade. Tim kreditom trebala bi se pokriti potraživanja PPD-a od Petrokemije. Istodobno, ponude PPD-a te Ine, inače najvećih vjerovnika Petrokemije, za preuzimanje kutinske kompanije još uvijek stoje u Ministarstvu gospodarstva, no izgleda da se opcija prodaje više ni ne razmatra.

Još prošli tjedan postojao je prijedlog da zalog za kredit Petrokemiji budu dionice crikveničkog Jadrana, no na to se pobunio ministar prometa Oleg Butković. U tom hotelskom kompleksu država ima oko 80 posto udjela, a navodno će vrijednost hotela ići u ponovnu evaluaciju jer je posljednja precijenjena. Na čekanju je i prodaja Badela 1862 jer se dodatno detaljnije analiziraju ponude ponuđača Meteora i St. Nicolausa, a prema riječima ministra gospodarstva Tomislava Panenića, odluka bi se trebala donijeti prije izbora.  

>>Petrokemija završila remont i modernizaciju postrojenja

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
  • Avatar Marceluswallace
    Marceluswallace:

    U ovog gubitasa je ulupano 2,5 milijardi kuna drzavnog novca, zbog cega to nije privatizirano?! Svakog radnika se moglo zbrinuti sa dva milijuna kuna i prekinuti agoniju

  • Deleted user:

    Sada će lijepo moći podijeliti plaće, regres za godišnji, visoke otpremnine članovima uprave i službenicima....., platit će prenapuhane račune navodnim dobavljačima......... izdražat će do sljedećih izbora kada će vlasti opet popustiti i na neki način im ili oprostiti porezne dugove ... prikaži još! ili im dodjeliti živu lovu. Za cijelo to vrijeme, do ponovne državne "tranše" menadžment će se za vlastite provizije igrati nabavom precjenjenih i preskupih sirovina i prodajom prejeftinih proizvoda (jeftinih u odnosu na ulazne troškove), a spretni burzovni mešetari, koji svime ovime manipuliraju, će i dalje trgovati paketom dionica i to tako da kada državnim fondovima prodaju dionice po skupoj cijeni, a iste ponovo kupuju po jeftinoj cijeni i tako u nedogled ostvarujuću super zaradu koja je usput rečeno neoporeziva! Ovo treba pod hitno privatizirati pa neka gazda hvata prevarante i lopove iz te firme jer Država kao većinski vlasnik ipak za tako nešto nema ni interesa ni ljudskih kapaciteta.