Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željezara Split

Petar Pripuz: Osim zakupa, zanima nas i preuzimanje Željezare

'21.10.2010.Zagreb, Hrvatska -   Prosvijed radnika Zeljezare Split ispred drzavnog odvjetnistva u Gajevoj ulici.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
22.10.2010.
u 18:00

Tek kada uspije snimiti stanje u Željezari, CIOS će dati konkretnu ponudu. Premijerka Jadranka Kosor odlučna je u namjeri da riješi problem Željezare i radnika

Dok su radnici Željezare Split prosvjedovali u Zagrebu, a Hrvatski fond za privatizaciju nastoji na najbolji način riješiti spor sa sadašnjim poljskim vlasnikom Zlomrexom, Petar Pripuz i njegov CIOS ozbiljno razmišljaju o budućnosti te tvrtke. Naime, još 29. rujna ove godine CIOS je državi uputio pismo namjere da unajmi prostor Željezare Split, nastavi proizvodnju i zadrži dio zaposlenika.

Svjetska produkcija

To su pismo namjere za svaki slučaj poslali i jučer, a sada je na Ministarstvu gospodarstva i HFP-u da nađu pravni način kako da CIOS uđe u zakup Željezare dok se još vode bitke sa Zlomrexom.

– Ozbiljno smo zainteresirani za zakup, no više detalja znat ćemo ako nas vlasnici idući tjedan puste u prostore Željezare Split da snimimo stanje i tada ćemo dati konkretnu ponudu. Upravo zbog toga još ne mogu reći koliko bismo zaposlenika ostavili, no u svakom slučaju vodili bismo računa o svjetskoj produkciji i potrebama tržišta te o broju zaposlenika koji nam je za to potreban – rekao nam je jučer vlasnik CIOS-a Petar Pripuz koji smatra kako je svakome u interesu da se što prije pokrene trajna proizvodnja u Željezari, jer nema smisla da Hrvatska stare sirovine izvozi u Italiju i slične zemlje te od njih otkupljuje novu i prerađenu sirovinu kada imamo sve uvjete da se sve to odradi kod nas.

– Budući da sada ni sami nismo sigurni tko je vlasnik Željezare i kako će se cijela priča odvijati, teško nam je iznositi konkretne planove, no mogu potvrditi da smo svakako zainteresirani i za ulazak u vlasništvo Željezare. Čim se pruži prilika za to, predat ćemo ponudu za preuzimanje Željezare Split – zaključio je Petar Pripuz.

Zlomrex se nada

Podsjetimo, Zlomrex se tek u četvrtak, s danom kašnjenja, očitovao HFP-u o rješenju spora, točnije, tražio je dulji rok. Iako je zbog toga HFP odustao od prvotnog prijedloga, odnosno sporazuma o mirnom raskidu ugovora te zatražio naplatu korporativnog jamstva od 87 milijuna kuna, doznajemo da se u Zlomrexu ipak još uvijek nadaju kako postoji mogućnost mirnog rješenja spora.

 

Komentara 11

EU
EUfan
18:26 22.10.2010.

Jad i čemer! Zar smo spali na to da nas kriminalci spašavaju?

KR
KradeZe4ever
01:32 23.10.2010.

Pripuzi bi u svakoj zemlji (čitaj i Srbiji i BIH) bili iza rešetaka, a tu su ugledni članovi društva...stramota, ovo nije država ovo je sprdačina

OB
-obrisani-
18:10 22.10.2010.

\"Tek kada uspije snimiti stanje u Željezari, CIOS će dati konkretnu ponudu\" ______________________ Bajiću, papiri su ti predani, istraži, vidi, ubrzaj proceduru, da se ljudima pomogne, neće ni CIOS čekati sto godina..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije