Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako do provedbe?

Ott: U nekoliko dana Vlada je izišla s dva različita dokumenta

'ott_nnn_unu_210410'
'Photoshop'
22.04.2010.
u 16:30

Prošli tjedan Vlada je predložila mogućnost pretvaranja potraživanja u udjele, a ovaj manju ulogu države u gospodarstvu. Imamo li jednu ili dvije vlade i kojoj od njih vjerovati – onoj od četvrtka ili od ponedjeljka?

Samo u nekoliko dana Vlada je donijela dva posve oprečna dokumenta. Prijedlog Smjernica za pomoć tvrtkama u teškoćama koje predviđaju i pretvaranje potraživanja države u udjel u kapitalu, a zatim Program gospodarskog oporavka kojem je jedan od glavnih ciljeva smanjenje upletanja države u gospodarske tokove.

Imamo li jednu ili dvije vlade i kojoj od njih vjerovati – onoj od četvrtka ili od ponedjeljka? – pita se u osvrtu Katarina Ott, ravnateljica Instituta za javne financije.

Kaže da Program gospodarskog oporavka sadrži gotovo sve ono za što se Institut godinama zalaže, no napominje da je sličnih dokumenata već bilo pod nazivom strategija, ali da je uvijek izostajala provedba koja ni u ovom programu nije definirana.

Nedostaje podatak tko je odgovoran za provedbu pojedinih aktivnosti, u kojim rokovima, što će tko raditi i kako, koliko će to stajati i jesu li i odakle predviđena sredstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije