Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7,70 kuna

Novi tečaj HNB-a: Švicarski franak 'jači' od eura!

franak
Foto: Pixsell
21.01.2015.
u 14:41

Sutra će srednji tečaj švicarskog franka biti 7,70 kuna, dok će eura biti 7,69 kuna.

Prema tečajnoj listi Hrvatske narodne banke, objavljenoj danas, a koja će biti u primjeni od sutra, tečaj švicarskog franka je "prestigao" euro.

Sutra će srednji tečaj švicarskog franka biti 7,70 kuna, dok će eura biti 7,69 kuna. Kupovni tečaj švicarskog franka određen za 22. siječnja je 7,68, a prodajni 7,72 kune. Kupovni tečaj eura bit će 7,67 kuna, a prodajni 7,72 eura.

Vlada je jučer na telefonskoj sjednici odlučila da se tečaj franka na godinu dana fiksira na 6,39 kuna za kredite u "švicarcima", čime se želi spriječiti udar na oko 60 tisuća obitelji koje su zadužene u nestabilnoj valuti.

>>Vujčić se odmiče od Vlade i ne da rezerve za konverziju franka

>>Evo kako je Austrijska središnja banka upozoravala na kredite u 'švicarcima'

Komentara 13

AF
afrika
15:05 21.01.2015.

samo ukazujem na to da se bavimo nebitnim temama. Stvarni problem je konstantno zaduživanje države zbog svojih uhljeba a nijedan novinar nije upitao nikoga iz vlade kako misle platiti kredit koji je npr u dolarima jer je prazna državna kasica prasica

LO
loza
14:57 21.01.2015.

Uvod o bankrot. Nemogučnost obuzdavanje stranih valuta je stanje bankrota. Dolar je porastao u zadnje dvije godine skoro 20% i ne prestaje rast, raste na dnevnoj bazi. Početkom ovog mjeseca je bio na 6.2 sad je 6.5. Bankrotirali smo:)

AF
afrika
14:49 21.01.2015.

Dosadni ste sa ovim tečajem. Tečaj dolara je također porastao i zaboravljate da se naša vlada skoro svakog tjedna zadužuje u dolarima. Dug od 60 miljardi dolara je se u zadnjih mjesec dana povećao za 20% zbog tog istog tečaja a nitko ne mrda prstom niti tko spominje. Bitno je da se spominje kredit u CHF koji su seljaci dizali jer je u tom momentu bio jeftiniji od kune i eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije