Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOINDUSTRIJA

Nova BMW-ova tvornica mogla bi biti izgrađena u Hrvatskoj

bmw
Armin Weigel/DPA/PIXSELL
22.03.2013.
u 17:19

Hrvatska je samo jedna od tranzicijskih država koje kandidiraju za novu tvornicu, u igri su i Slovačka, Češka, Slovenija i Mađarska

BMW bi svoju novu tvornicu mogao izgraditi u Hrvatskoj, otkrio je član upravnog odbora te bavarske tvrtke Ian Robertson za slovački dnevnik Hospodárske noviny, prenosi The Slovak Spectator. Naime, BMW do 2020. godine želi biti prvi na tržištu luksuznih automobila, ali nema dovoljni proizvodni kapacitet, zbog čega mora izgraditi nove pogone.

– Definitivno ćemo trebati više proizvodnih kapaciteta, a planiramo jednu od tvornica izgraditi u istočnoj Europi – rekao je Robertson.

Hrvatska je samo jedna od tranzicijskih država koje kandidiraju za novu tvornicu, u igri su i Slovačka, Češka, Slovenija i Mađarska.

 

Iz BMW-a su prošle godine demantirali navode o gradnji tvornice u Slovačkoj, no Robertson kaže da je ta ideja u međuvremeno postala realna. Slovački ministar gospodarstva Stanislav Jurkovič potvrdio je za Hospodárske noviny kako je njegov ured svjestan BMW-ova zanimanja za Slovačku.

>> FOTO BMW-ov coupe serije 3 postaje zasebni model – serija 4

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar deja
deja
10:47 23.03.2013.

Nova BMW-ova tvornica mogla bi biti izgrađena u Hrvatskoj...........ali neće Od zemlje u kojoj nitko ne planira investiciju, Hrvatska se prometnula u jednu od najjačih država u kojima će možda netko investirati. I to nitko drugi, već BMW.

KK
Kvrgava Klada
10:49 23.03.2013.

Ljudi ako je za slovačke novine rekao da će se možda kod nas graditi tvornica to znači da je poslao njihovoj vladi poruku da nisu zadovoljni sa poslovnim uvjetima koje im nude i da im daju veće porezne olakšice. To su pregovori i pritisci a mi smo samo usput spomenuti.

CV
crna vrana
21:43 22.03.2013.

Nova BMW-ova tvornica mogla bi biti izgrađena u Hrvatskoj ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Je , fabrika bu bila u Špičkovini. Bu se proizvodila jedna bembura na leto. Blindirana ! Za premijera !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije