Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jadrankamen

Nezavisni sindikat novoj stečajnoj upraviteljici ne da u Jadrankamen

'04.04.2012., Kastel Sucurac - Nakon sto su sindiikalisti pregledali vozni park u kastelanskom Jadrankamenu Tonci Drpic je na trenutak u pratnji policije usao u upravnu zgradu.  Photo: Ivo Cagalj/PIXS
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
31.05.2012.
u 14:40

Sindikalisti Jadrankamena pozivaju Vladu da dođe u Pučišća. Stečajnu upraviteljicu optužuju da je produžena ruka mafijaških struktura iz Splitsko-dalmatinske županije kojima je u interesu isprovocirati sukob s radnicima

U Pučišćima nema mira! Nezavisni sindikat Jadrankamena nezadovoljan je i novom stečajnom upraviteljicom Anči Bašić koja je, tvrdi njegov čelnik Tonči Drpić, izigrala njihovo povjerenje legitimirajući se kao sljedbenica prethodnih uprava tvornice iz Pučišća i bivšeg stečajnog upravitelja Ive Bućana. Tvrde da su ovih dana iz Jadrankamena otuđena tri kamiona robe na nekakav fiktivni nalog, odnosno po naredbi stečajne upraviteljice koja nije učinila baš ništa da uspostavi rad i disciplinu te pokrene normalnu proizvodnju.

Prigovaraju da je Anči Bašić u Odbor vjerovnika predložila načelnika općine Pučišća koji je duboko umočen u mutne radnje bivšeg vlasnika i uprava Jadrankamena, čovjeka koji nije trepnuo na činjenicu da 83 žitelja općine, na čijem je čelu, od čijeg rada žive on i njegova obitelj, dobivaju otkaz.

– Stečajna upraviteljica samo je produžena ruka mafijaških struktura iz Splitsko-dalmatinske županije kojima je u interesu isprovocirati sukob s radnicima i odgovornost za njega svaliti na Vladu RH – kaže Tonči Drpić.

Nezavisni sindikat Jadrankamena poručuje stečajnoj upraviteljici da joj neće dopustiti nastavak započete proizvodnje ni ulazak u zgradu uprave i pogone tvornice jer je to za njih sveta zemlja koja se ne smije skrnaviti. Sindikalisti Jadrankamena pozivaju članove Vlade da dođu u Pučišća i da se na licu mjesta, u tvorničkim pogonima, uvjere u vjerodostojnost njihovih riječi. I dalje tvrde kako se u Jadrankamenu može i mora odmah nastaviti proizvodnja i očuvati 290 radnih mjesta.

Komentara 3

Avatar kanonik
kanonik
19:24 31.05.2012.

Neznam kakvi su ovi iz sindikata ali imaju m***

Avatar madcap
madcap
17:19 31.05.2012.

Ovaj sindikat je očito teška mafija. Ovaj, koji je skupljao dionice malih dioničara Jadrankamena za Orešara, sada se "bori za Jadrankamen"? Ovome dati izvanredni otkaz te ga procesuirati za nastalu štetu.

HE
heyho35
23:52 31.05.2012.

ti iz sindikata konstantno lažu i obmanjuju hrvatsku javnost a ovaj krele na slici je nagovarao radnike da prodaju svojih 51% dionica Orešaru(s kojim je bio odličan), iskoristio je Orešara skupa s ovima iz sindikata što su oko njega sada i sad bi preuzeli firmu i nebi odgovarali za sve ono što su godinama radili(a sve bi to izašlo na sunce u stečajnom postupku), a to je da su uzimali sirovinu sebi i prodavali je na crno sa znanjem Orešara radi "mira" u kući..... a sve ostalo su priče za malu djecu i senzibiliziranje javnosti....... očito je nečiji igrač, lako za muda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije