Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
new york

Na turističkom sajmu NY Timesa ponudu predstavila i Hrvatska

new york times travel show (1)
Foto: Jadranka Jureško- Kero
1/7
21.01.2013.
u 15:59

Brojnim turističkim medijima, putničkim agencijama i desecima tisuća Amerikanaca koji su posjetili najveći turistički sajam u SAD-u, pružene su sve potrebne informacije za ugodan odmor i putovanja u Hrvatsku

U New Yorku je od 18. do 20. siječnja održan jubilarni, deseti po redu, New York Times Travel Show, najveći turistički sajam u SAD-u na kojem je između 500 izlagača iz svijeta svoju turističku ponudu predstavila i Hrvatska.

U organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u New Yorku brojnim turističkim medijima, putničkim agencijama i desecima tisuća Amerikanaca koji su posjetili sajam, tradicionalno smješten u Jacob K.Javits Centru, pružene su sve potrebne informacije za ugodan odmor i putovanja u Hrvatsku.

- Gotovo 83 posto posjetitelja ovog turističkog sajma, potvrđuju ankete, kupi neki od aranžmana tijekom godine i stoga je to idealna prigoda za promociju Hrvatske koja je i ove godine, na sjeverno-americkom tržištu najavljena kao jedna od popularnijih i najhvaljenijih europskih destinacija američkih i kanadskih turista  -komentirala je za Večernji list Andreja Cvitković, direktorica Predstavništva HTZ u New Yorku.

Dan prije sajma u organizaciji Predstavništva HTZ-a u New Yorku, u prostorijama Generalnog konzulata RH, održani su sastanci hrvatskih turističkih predstavnika s američkim organizatorima putovanja.

U New York su za tu prigodu doputovali predstavnici turističke zajednice Zagreba i Kvarnera, Zračne luke Zagreb, Hoteli Baska te agencije Uniline, Katarina Line i Inspiration Croatia koji su svoju ponudu prezentirali američkim turističkim djelatnicima. Značajan obostrani interes turističkih djelatnika za putovanja u Hrvatsku te sjajne najave koje dolaze sa sjeverno-američkog tržišta dobar su uvod u ovogodišnju turističku sezonu.

Nakon što je na novogodišnje jutro predstavljena kao hit destinacija tijekom jednog od najgledanijih programa, \"Today Show\" na TV postaji NBC, Hrvatska se našla i na hit listama ostalih utjecajnih američkih medija. 
 
 Jedne od najtiražnijih američkih dnevnih novina, The New York Times, uvrstile su Stari Grad na Hvaru na listu 46 mjesta koja se moraju posjetiti u 2013., preporučujući putnicima da otkriju ne samo Hvar već i Stari Grad, odnosno mirnije djelove otoka. Istovremeno, jedan od najprestižnijih magazina za putovanja, National Geographic Traveler, u izdanju za veljaču preporučio je Zadar kao jednu od najboljih malih Europskih luka. Hrvatska će takoder, uskoro biti predstavljena i na najgledanijem američkom TV kanalu za putovanja Travel Channel te na utjecajnom edukativnom kanalu PBS-s.

Ovakav interes najutjecajnih američkih medija te nedavno objavljeni rezultati istraživanja američke kompanije Travel Leaders, koji naglašavaju da više od trećine američkih putničkih agenata smatra da je Hrvatska najvažnija “nadolazeća” destinacija u Europi za 2013. godinu, rezultat su odlično odradenih promotivnih aktivnosti Predstavnistva HTZ-a u New Yorku. - Naša zemlja će i ove godine biti važna europska destinacija na Sjeverno-američkom. Američki i kanadski turisti su zanimljivi jer putuju u pred i pod sezoni, a poznati su i kao dobri potrošaći te turisti koji uglavnom odsjedaju u hotelima visoke kategorije. - naglasila je Cvitković.

>> Finci proglasili RH najzanimljivijim stranim odredištem

Komentara 1

AR
Arrows
13:55 05.02.2020.

Vjerujem da će navaliti tek nakon 3.maja.. vjerojatno su čuli za monumentalnu zvezdu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije