Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati

MOL u trećem kvartalu 2010. sedam puta povećao profit

György Mosonyi
17.11.2010.
u 11:38

Budimpeštanskoj burzi prijavili su dobit od 92,1 milijardu forinti, odnosno 447 milijuna dolara. Analitičari su prognozirali dobit od 89,4 milijardi forinti

Mađarska naftna kompanija MOL, suvlasnica Ine, ostvarila je u trećem kvartalu 2010. sedam puta veću dobit nego u istom razdoblju lani. Budimpeštanskoj burzi prijavili su dobit od 92,1 milijardu forinti, odnosno 447 milijuna dolara, u odnosu na samo 12,9 milijardi forinti u istom razdoblju lani. 

Time su znatno premašili plan jer su analitičari prognozirali dobit od 89,4 milijardi forinti.

Rast profita, prenosi Bloomberg, u najvećem je dijelu rezultat veće proizvodnje ugljikovodika i povećanja cijena nafte. Posebno se to odnosi na rast proizvodnje u Siriji i Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 7

KL
klokanyy
13:05 17.11.2010.

bucmix, vodu je prodao nas prvi predsjednik jos dok je bio ziv, a ovo ostalo ce prodat tj. prodaju zaostaci iz komunistickog rezima ( seks, bebic...)

BU
bucmix
12:53 17.11.2010.

Ponovno sevidi da je prodaja INE nakon Hrvatsko u-ugarske nagodbe najgori posao s Mađarima. Neki narodi nikako da nauče povijest. Normalno je da je SDP prodao INU Mađarima oni su i spomenik banu Jelačiću mahnuli radi prijatelja mađarskih komunista. Dugo se radilo na nalazištima u Siriji, a sada prfit nose Mađari. Sramota. Sramno je bilo uništavanje Naftaplina posebno. Ljudi odlaze u mirovinu uz poticaje. Za očekivati je odlazak još 5000 u narednim godinama. Ina će postati mala ispostava MOL-a. Hrvatska država treba pod hitno od malih dioničara koji su vjerovali u INU i nisu prodali poput branitelja dionice otkupiti dio i ponovno postati većinski vlasnik. Naravno to trba obaviti bez Polančeca, Linića isličnih. Danas nafta i plin. Sutra struja i voda. Budite se dok nije prekasno

OB
-obrisani-
14:32 17.11.2010.

Da nisu maznuli 100 miliona dolara 2000 godine na što upučuje Vesna Balenović INA bi sad bila vlasnica MOL-a Taj isti je sad uzeo otpremninu o 6 miliona Banda lopovska !!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije