Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

MMF: Kina će i 2010. biti motor oporavka, BDP će porasti 9 posto

kina
Foto: AFP
1/2
23.12.2009.
u 09:24

U MMF-u očekuju globalni gospodarski rast u 2010. godini od približno tri posto, a prema njihovim predviđanjima, svjetski će BDP ove godine pasti jedan posto.

U MMF-u očekuju globalni gospodarski rast u 2010. godini od približno tri posto, a prema njihovim predviđanjima, svjetski će BDP ove godine pasti jedan posto. Za razdoblje od 2010. do 2014., MMF predviđa rast svjetskog gospodarstva, ali niži u odnosu na ostvareni rast prije izbijanja financijske i ekonomske krize.

Motor rasta azijskog i svjetskog gospodarstva i u idućoj godini bit će Kina, jer će po prognozama stručnjaka iz MMF-a kinesko gospodarstvo rasti devet posto, 0,5 posto više nego ove godine.

SAD koji je desetljećima bio lokomotiva globalne ekonomije,iduće će se godine morati zadovoljiti skromnim rastom BDP-a od 1,5 posto, a rast u drugim najrazvijenijim ekonomijama, uključujući i vodeće članice EU, bit će još skromniji.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
11:42 23.12.2009.

fellow,pa inflacijom se obezvredjuje valuta kojom se placa energija,a verovatno pitas da li ce tvoja plata pratiti inflaciju?To ne znam,pitaj poslodavca!

OB
-obrisani-
12:13 23.12.2009.

Venlo,za ove nase banke nema veze,dodje ti sa cvikama pogleda proceni i presudi,nista licno,hehehe.Tako i treba.Video si DSB kako je prosla?Samo zato sto je mala banka.Ali i tako mali su davali proviziju svojim spoljnim saradnicima i do 80 posto.Musterije se udruzile jedan intervju na TV,panika-povlacenje novca sa racuna i kraj!!A banka nije lose stajala!!!!

OB
-obrisani-
11:21 23.12.2009.

zeljkonl A što misliš otkud onda ovoliki ataci na slobodu i kreativnost? Otkud toliko zlih ljudi u vodstvima stranaka i država? Zašto smo konstantno na začelju svega dobroga? Kakve veze imaju minareti u Švicarskoj s ovim? Kakve aplaudiranja Izraelcima nakonn bombardiranja Gaze? Kakve veze ima tko je vlasnik Tv kuća i izdavač tiskanih medija? Sve su to poglavlja iste priče. Nema kopna čije obale ne zapljuskuje more.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije