Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

MMF dolazi na provjeru u Beograd

mmf
AFP
07.02.2010.
u 09:21

Predstavnici MMF-a žele provjeriti provođenja kreditnog stand by aranžmana postignutog u listopadu 2009. godine sa Srbijom, a Srbi se nadaju da će im odobriti treću tranšu kredita od 350 milijuna eura

Predstavnici Međuranodnog monetarnog fonda dolaze u ponedjeljak u Beograd na provjeru provođenja kreditnog stand by aranžmana postignutog u listopadu 2009. godine sa Srbijom, potvrdili su u Narodnoj banci Srbije. Naime, prošle se godine Srbija obvezala na manju potrošnju te na izvršenje reforme javnog sektora, točnije, otpuštanje viška zaposlenih iz administracije. No, u MMF-u navodno sumnjanju da Srbija pokušava odraditi dogovoreno, prvenstveno zbog činjenice da je Srbija već izdvojila 12 milijardi dinara upravo za plaće zaposlenicima acdministracije.

Razgovori predstavnika Vlade Srbije i Narodne banke s predstavncima MMF-a trebali bi trajati od 9. do 23. veljače.

U svibnju prošle godine MMF je Srbiji odobrio kredit od 2,9 milijardi eura za jačanje deviznih rezervi, a do sad su povučene dvije tranše tog kredita, vrijedne 1,12 milijardi eura. Treća tranša kredita od 350 milijuna eura ovisit će o ovim pregovorima, a u Narodnoj banci Srbije se nadaju da će novac na račun sjesti u svibnju ove godine.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:00 07.02.2010.

Ajmo Srbi, podatke na sunce! Da vidimo, koliko ste smanjili plaće radnicima, je li fiksan tečaj, koliko ste smanjili javnu upravu, koliko socijalna davanja, koliko još poduzeća vrijdenih imate za prodati??? Ako je to malo, morat ćete privatizirati elektroptivredu, morat ćete dati vojvođansku zemlju korporacijama, stranim, naravno, etc,etc! Savjet, dajte im nogom u guzicu i okrenite se razmjeni sa susjedima i Rusijom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije