Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijski problemi

Mađarska povećala PDV na 27 posto i uvela nove poreze

\'Hungarian Prime Minister Viktor Orban gestures at a news conference with European Commission President Jose Manuel Barroso (not pictured) in Parliament at Budapest January 7, 2011. Barroso welcomed
Arhivska fotografija
24.11.2011.
u 07:52

Osim povećanja PDV-a Mađari su povećali i poreze za obrtnike i male tvrtke i to sa 30 na 37 posto neto prihoda

Mađarska je, nakon što je prije nekoliko dana i službeno zatražila pomoć MMF-a i Europske komisije, povisila stopu PDV-a sa 25 na 27 posto, prenosi Bloomberg.

To je najviša stopa PDV-a u Europskoj uniji. Osim povećanja PDV-a Mađari su povećali i poreze za obrtnike i male tvrtke i to sa 30 na 37 posto neto prihoda, a uveli su i dodatni porez od 30 posto na osiguranje vozača.

Uvedenim mjerama mađarska vlada nastoji pokrpati proračunske rupe te se očekuju novi porezi na telekomunikacijske usluge, energetski i bankarski sektor.

Mađarski dug, prema službenim podacima s kraja rujna, narastao je sa 75 na 82 posto BDP-a, nakon čega su i službeno zatražene "preventivne mjere" pomoći MMF-a i Europske komisije.

Ključne riječi

Komentara 109

MA
maraosta
11:19 24.11.2011.

judeo masoni stišču a gmizavci savijaju kičmu.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
09:25 24.11.2011.

HDZ jedini ima Plan za gospodarski oporavak

DU
Deleted user
12:02 24.11.2011.

Tako je to kad se živi na lihvarski dug.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije