Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradilište u Omišlju

LNG Hrvatska: Interesne skupine žele opstruirati projekt

LNG terminal
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
09.12.2019.
u 20:01

Nadzorom je utvrđeno kako postoji zasebna lokacija na kojoj izvođač radova odlaže "ostatni beton", koji se nakon stvrdnjavanja koristi kao nasipni materijal u skladu s izvedbenim projektom

Iz tvrtke LNG Hrvatska odbacili su navode gradonačelnice Omišlja Mirele Ahmetović da je nedavno na gradilištu LNG terminala na otoku Krku ispušten otpadni beton u more, ističući kako je bila riječ o ispiranju cijevi autopumpe te da su taj događaj s ciljem opstruiranja projekta inscenirale interesne skupine.

"Najoštrije osuđujemo navedeni događaj te smatramo da je navedena radnja inscenirana s ciljem daljnjeg opstruiranja projekta od strane pojedinih interesnih skupina, a u nedostatku konkretnih argumenata", priopćili su u ponedjeljak iz tvrtke LNG Hrvatska, koja provodi projekt izgradnje LNG terminala u Omišlju na Krku.

Ističu kako je na snimci, koju su načelnica Omišlja Mirela Ahmetović i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina prošlog tjedna plasirali u javnost, vidljivo ispiranje cijevi autopumpe, a ne ispuštanje betona.

Navode je 3. prosinca na gradilištu proveden izvanredni nadzor, pri čemu građevinska inspekcija nije utvrdila nikakve povrede, dok je inspekcija zaštite okoliša utvrdila da je snimka nastala u blizini čestice koju izvođač radova koristi temeljem ugovora o zakupu, ali se ne može utvrditi vrijeme počinjenja niti počinitelj.

Nadzorom je utvrđeno kako postoji zasebna lokacija na kojoj izvođač radova odlaže "ostatni beton", koji se nakon stvrdnjavanja koristi kao nasipni materijal u skladu s izvedbenim projektom. Utvrđeno je i da se sav opasni i neopasni otpad zbrinjava prema propisima.

Izvanredni inspekcijski nadzor ponovljen je danas, kada je inspekcija zaštite okoliša utvrdila da je za događaj prikazan na snimci odgovorna tvrtka GP Krk kao izvođač radova betoniranja na gradilištu koji je odgovoran za postupanje s građevnim otpadom, neovisno o tome što se iz snimke ne može utvrditi kada je nastala niti vlasništvo vozila na snimci.

"Iz snimke je nemoguće utvrditi vrijeme događaja i nemoguće je utvrditi počinitelja s obzirom da je snimka izrežirana na način da se ne vidi vozilo niti osoba koja upravlja vozilom, već isključivo cijev autopumpe koja prvih 40-ak sekundi snimke miruje, a onda počinje ispuštati nešto u more, nakon čega se zumira pogled na Omišalj", ističu iz LNG Hrvatske.

Načelnica Omišlja Mirela Ahmetović izjavila je prije tjedan dana da se na gradilištu plutajućeg LNG terminala krše zakoni, a na konferenciji za novinare pokazala je kratku video snimku na kojoj se vidi ispuštanje sadržaja iz cijevi u more, za što je navela kako je riječ o nepropisnom odlaganju betona u more.

Ključne riječi

Komentara 1

VA
vapor
22:20 09.12.2019.

Da, znamo da ahmetovići opstruiraju, radili su to i prije samog projekta. I te interesne skupine su plaćene za to što rade. Jer, čujte, skupoća je danas velika a osobni prohtjevi ogromni. Projekt, također, jača energetsku, gospodarsku i političku ulogu Hrvatske koja ahmetovićima nikad nije dobro sjela a oni (još) žive u njoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije