Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne kupuju se stanovi

Linić nakon 2014. potpuno ukida poticaje na stambenu štednju?

'17.12.2012., Ministarstvo pomorstva, prometa i infastukture, Zagreb -   Potpisivanje Ugovora o zajmu i ugovora o jamstvu za financiranje projekta obnove infrastukture Luke Split.  Photo: Zeljko Lukun
Željko Lukunić/Pixsell
09.01.2013.
u 23:19

Ministar financija Slavko Linić slaže plan da u 2014. godini sreže poticaje na 5 posto, a potom ih potpuno ukine.

Na sjednici Vlade u četvrtak naći se izmjene zakon prema kojima će se poticaji za stambenu štednju smanjiti za trećinu, na 10 posto, odnosno najviše 500 kuna za uplate nakon 1. siječnja ove godine, doznaje Poslovni dnevnik.

Dnevnik saznaje kako ministar financija Slavko Linić slaže plan da u 2014. godini sreže poticaje na 5 posto, a potom ih potpuno ukine.

Smanjenje poticaja temelji se na analizi Ministarstva financija koje pokazuje da ta štednja primarno ne služi stambenom zbrinjavanju nego je više unosan vid "čuvanja" novca za one koji ne namjeravaju riješiti stambeno pitanje.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

>>Niži poticaji na stambenu štednju: Dobivat će se 500 umjesto 750 kn

Komentara 13

RA
Rangostar
16:48 12.01.2013.

Prskupo Linicu,preskupo !

OB
-obrisani-
10:58 10.01.2013.

Postovani! Ma Vlada svakim danom pokazuje i dokazuje kako cjeni birace i gradjane. Rade SUPE na boljitku svih nas;-)) Samo nazalost sto to nitko od nes ne vidi niti osjeti;-)) Bas smo zlocesti, samo prigovaramo a oni se tako trude;-)))-))) Lijep pozdrav!

BS
bstrabi2
10:41 11.01.2013.

E moj Liniću.U Kuvajtu si bio za novu godinu,a nigdje nisi prikazao račun.Kolko te to koštalo.I sad češ nama uzet našu štednju.Pa kako te nije sram.U Hrvatskoj više niko neče štediti.Nego če otić u druge države.Čim uđemo u Uniju,a ti češ to osjetiti.Nečeš moći iči na Havaje na godišnj odmor.Samo su Sanader i Polanćec u zatvoru,a ima vas sve više za tamo.To malo što ljudi štede i to češ im ukrast.Sram vas bilo sve u vladi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije