Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lazukić: Precjenjuje se uloga Orca u problemima Sunčanog Hvara

Hotel Amfora, Sunčani Hvar
Goran Jakuš/Pixsell
15.01.2010.
u 20:00

Jedna od kriznih mjera Sunčanog Hvara bit će razdvajanje renoviranih od nerenoviranih hotela, kojima će se posvetiti posebna pozornost, kao i odvajanje prodaje.

Iako je Grupa Orco, kojoj su ovaj tjedan u Luksemburgu vlasnici obveznica već drugi put odbili prijedloge menadžmenta o restrukturiranju duga kompanije, računala da  će Sunčani Hvar vratiti pozajmicu od 70,6 milijuna kuna, to se neće dogoditi zbog financijskih teškoća u kojima se to društvo našlo.

 – Istina je da je Orco računao na taj novac, ali Sunčani Hvar traži alternativna rješenja o kojima još nisam spreman govoriti. Sunčani Hvar prolazi kroz vrlo teško razdoblje, ali mislim da se precjenjuje uloga Orca i menadžmenta u tim poteškoćama – rekao nam je Dragan Lazukić, član Nadzornog odbora Sunčanog Hvara i direktor posebnih projekata u Grupi Orco. Dio hotela u sklopu Sunčanog Hvara još uvijek nije renoviran, upozorava Lazukić.

 – Hoteli nisu renovirani jer na njima nisu riješeni imovinskopravni odnosi, a to je bio zadatak Hrvatskog fonda za privatizaciju i Grada Hvara. Zašto to još nije riješeno, ne znam – tvrdi Lazukić te dodaje da je Sunčani Hvar podbacio u 2009. godini, zbog čega se sada i donose nepopularne mjere, poput odluke da se do početka sezone radnicima isplaćuje minimalac.

 – Jedna od mjera je razdvajanje renoviranih od nerenoviranih hotela, s tim da bismo više pozornosti posvetili nerenoviranim hotelima. Također, planiramo odvojiti prodaju – objašnjava. Na zahtjev gradonačelnika Hvara Pjerina Bebića da u Orco uđu USKOK i DORH, Lazukić kaže da je to klasična retorika s kojom se ne susreće prvi put.

 – Od 2005. godine već je dosta nadzora prošlo kroz Sunčani Hvar, tako da nemam ništa protiv da dođu opet – zaključuje Lazukić.

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:04 15.01.2010.

Daj Pjerino Bebić, ne seri! Mislio sam te baš jučer zvati na MOBI, ali to nema koristi!! Željko Perić, član NO PODRAVKA, kaže da ORCO izlazi za 5 godina!! Prvo ptianje, kad je to?? Drugo pitanje, to vas Hvarane Bog kaznija jer niste uzeli TERME ČATEŽ. Slučajno odme 1. put u Crnu Goru, i ne mogu se načuditi kako im super radi hotel na Plaži Pržno - 4 km od Budve. Treće pitanje Pjerinu \'\' do kada će tvoj Hvarani rasprodavati te dionce SUNH, kao jučer po 30 kuna??? Ja sam neke kupija po 170 kuna. Nominalna im je vrijednost 125 kuna. Uloženo je jako puno novca! Prtostavljam, da su to isti pacijenti, kao na Korčuli! Dobili bespaltno dionice HTPk pa daj bud zašta? Da sam stručnjak za hotele, vidi na mom GASTROBLOGU ZVJEZDANI RESTORANI! http://zpgastro.bloger.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije