Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INA

Kupuje li Inine dionice fond iz Slovačke?

\'24.05.2004.Zagreb - Inina zgrada na Aveniji Veceslava Holjevca Photo: Boris Scitar/Vecernji list\'
Boris Ščitar/Pixsell
16.03.2011.
u 20:34

Put prema kupcu u istrazi vodio je do Cipra, Bermuda pa britanskih Djevičanskih otoka, a prema najnovijim podacima put do kupca vodi do Slovačke

Cijena Inine dionice i danas je na Zagrebačkoj burzi bila na razini od oko 4000 kuna, a još nije poznato tko dionice kupuje po tako visokoj cijeni. Naime, Hanfa želi znati taj podatak jer sumnja da bi nalogodavac mogao biti isti – MOL, koji u privatnoj ponudi za otkup dionica nije uspio steći više od 50 posto udjela u Ini.

Kao što smo već pisali, put prema kupcu u istrazi vodio je do Cipra, Bermuda pa britanskih Djevičanskih otoka, a prema najnovijim podacima put do kupca vodi do Slovačke. Prvi trag vodio je do fonda čiji su osnivači Ciprani s adresom na Bermudima. Zatim je početkom mjeseca utvrđeno da je vlasnik tog fonda drugi fond s britanskih Djevičanskih otoka, a najnoviji podatak vodi prema fondu u Slovačkoj.

Analitičari na tržištu uvjereni su da iza tih kupaca stoji isti nalogodavac jer MOL želi doći do većinskog udjela. MOL trenutačno ima 47,26 posto dionica Ine, a Vlada 44,84 posto. Oko 4,5 posto drže mirovinski fondovi koji su se uključili u kupnju Ininih dionica nakon što je MOL predao svoju privatnu ponudu, i to po 30 kuna većoj cijeni. Već su nakon toga postojale sumnje da će se MOL ponovno uključiti u igru.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar vh1
vh1
08:43 17.03.2011.

Tko god da jest vlasnik Ininih dionica, cijena goriva je prošla 10 kn. Kupuje li moja susjeda špinat kod kumice Marice ili Barice.......??????? Savršeno me boli....\'\' Q \'\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije