Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do kraja pregovora

INAŠ: Tražimo hitnu obustavo štetnih procesa u Ini

Zgrada Ine
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
13.05.2014.
u 15:35

Sindikat INAŠ uputio je zahtjev za hitnim obustavljanjem svih poslovno štetnih procesa u Ini dok se na okončaju pregovori između Vlade RH i MOL-a.

Sindikat INAŠ uputio je zahtjev za hitnim obustavljanjem svih poslovno štetnih procesa u Ini dok se na okončaju pregovori između Vlade RH i MOL-a.

„Zbog daljnjeg pada poslovanja u tijeku je donošenje novih odluka o organizacijskim promjenama koje će rezultirati novim otpuštanjem 250 radnika u dvije temeljne djelatnosti: rafinerijska prerada i istraživanje i proizvodnja nafte i plina, te dijelom u poslovnim funkcijama Ine. Ako se ovi procesi provedu možemo očekivati dokidanje mnogih drugih poslovnih procesa, zatvaranja rafinerijskih pogona, naftnih i plinskih polja te smanjenja broja zaposlenih na trećinu.

Istovremeno se nastavlja Pilot projekt kojim se 20 benzinskih postaja iz maloprodaje Ine daje na upravljanje takozvanim „poduzetnicima“, čiji je isključiv cilj minimiziranje troškova radne snage, radi maksimiziranja profita, i jeftino smanjenje (bez otpremnina) broja zaposlenih u temeljnoj djelatnosti maloprodaje, usprkos tome što takav model dovodi do daljnjeg gubitka tržišta maloprodaje. Ako se nastavi s dosadašnjim modelom upravljanja, za očekivati je da će Uprava isto sukcesivno uvoditi na drugim benzinskim postajama diljem Hrvatske.

Nalazimo se u začaranom krugu gdje se zbog neadekvatnog upravljanja Inom i lošeg poslovanja svakih nekoliko mjeseci nalazimo pred novim otpuštanjima. Neprihvatljivo je da teret nesposobnosti uprave kontinuirano snose radnici Ine. Kako bi se zaustavila daljnja degradacija Ine opetovano zahtijevamo da se do okončanja pregovora Vlade RH i MOL-a hitno zaustave svi procesi reorganizacija, promjena u organizaciji i načinu rada, a koji bi mogli rezultirati daljnjem urušavanju poslovanja Ine i novim iskazivanjem viškova radnika“, rekla je Maja Rilović, predsjednica Sindikata INAŠ.

>> Vrdoljak: MOL već pet godina uništava Inu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije