Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD SUTRA

Hrvatska opet ima izravne letove za SAD: Stižu United i Delta iz New Yorka u Dubrovnik

Let Croatia Airlinesa od danas direktno povezuje Dubrovnik i brojne međunarodne destinacije
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
01.07.2021.
u 14:13

Dubrovnik i Hrvatska bili su 2019. prvi put povezani izravnim letovima sa SAD-om odnosno Philadelphijom

Hrvatska od će od sutra ponovno imati izravnu zračnu liniju sa SAD-om odnosno izravne zračne linije. Sutra, petak,  ujutro na pistu Zračne luke Dubrovnik trebao bi sletjeti prvi, inauguracijski let United Airlinesa na liniji New York - Dubrovnik.

A već u subotu Dubrovnik će dobiti i drugog američkog avioprijevoznika na liniji za New Yorrk - Deltu Airlines. United će Dubrovnik s New Yorkom povezivati preko zračne luke Newark u New Jerseyu dok će Delta Hrvatsku i SAD svojim izravnim letovima povezivati preko njuroške Zračne luka John F. Kennedy.

United i Delta od početka srpnja do početka listopada zajedno će nuditi sedam direktnih letova tjedno na realciji SAD-RH. Iz New Yorka prema Dubrovniku izravni let bit će dostupan ponedjeljkom, utorkom, petkom, te po dva leta četvrtkom i subotom. Iz Dubrovnika prema New Yorku izravni let dostupan je utorkom, srijedom, subotom te po dva leta petkom i nedjeljom.

Dubrovnik i Hrvatska bili su 2019. prvi put povezani izravnim letovima sa SAD-om odnosno Philadelphijom, no American Airlines je zbog pandemije odustao od te linije. Unuted, Delta i American su tri najveće američke aviokompanije i spadaju u sam svjetski vrh u avioprijevozu.

Dolazak Uniteda i Delte u Dubrovnik i u to u vrijeme pandemije koronavirusa od velikog je značaja za hrvatski turizam. Hrvatska će tako opet nakon 2019. jedina u regiji imati izravne letove vezu sa SAD-om sa zrakopovima najvećih američkih avioprijevoznika.     

VIDEO Pokušao otvoriti vrata aviona u letu, pa najavio putnicima da stave maske za kisik: Savladali ga putnici i osiguranje!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije