Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najava

HFP spreman uložiti 100 milijuna kuna da spasi Sunčani Hvar

hvar 5
\'Hvaranin\'
25.11.2010.
u 14:26

Zauzvrat traže povećanje vlasničkog udjela i upravljačkih ovlasti. Orco Grupu, većinskog suvlasnika s kojim moraju postići dogovor o tome, terete za loše upravljanje posljednjih pet godina

Za spas Sunčanog Hvara Hrvatski fond za privatizaciju spreman je uložiti 100 milijuna kuna dodatnog kapitala u zamjenu za povećanje vlasničkog udjela i upravljačkih ovlasti. Orco Grupu, većinskog suvlasnika s kojim moraju postići dogovor o tome, terete za loše upravljanje posljednjih pet godina. 

Predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak naglasio je na današnjoj sjednici Upravnog odbora da su spremni na sve opcije, uključujući i sudski spor s Orco Grupom. Kako prenosi Poslovni dnevnik, Duvnjak je istaknuo da ne traže trećeg partnera za Sunčani Hvar niti žele ikoga izbaciti iz vlasništva nego žele sačuvati tu važnu hotelsku tvrtku i omogućiti joj normalno poslovanje. Orcu su nedavno ponudili osnivanje odbora za analizu restrukturiranja Sunčanog Hvara, no nisu naišli na suradnju. HFP je, kaže, odradio sve svoje obveze iz dioničkog sporazuma s Orcom, sklopljenog 2005. godine.

Na skoroj javnoj dražbi na Zagrebačkoj burzi HFP je najavio prodaju dioničkih i poslovnih udjela države u 87 društava. Vrijednost koja će se nuditi na dražbi premašuje 30 milijuna kuna. Prodajni natječaji idu i za Uljanik Tesu iz Pule, Slavoniju Novu iz Županje te Hotela Medena iz Segeta Donjeg kod Trogira.

 

Ključne riječi

Komentara 4

RO
ronin
15:16 25.11.2010.

kad se ima para...

DU
Deleted user
15:57 25.11.2010.

nedavno smo mogli vidjeti na primjeru Atlantic grupe i privatizacije Kolinske u Sloveniji, kako to ide... tamo je atlantic grupa uložila 45 svojih novaca, 10 % kredita od neke razvojne banke i 45 % kredita gdje se kao jamstvo pojavljuje imovina cijele Atlantic grupe, pa tako i Kolinske. i odmah se cijela Slovenija digla na noge, sa jasnim upozorenjiam da se u bilo koje vrijeme deal može poništiti ako Tedecshi nešto počne muljati. stoga bi bilo zgodno da na sličan način saznamo porijeklo novaca koje je uložila Orco grupa u Sunčani Hvar, tj. u kojoj je mjeri to bilo ulaganje na osnovi kredita gdje se kao jamstvo koristila imovina Sunčanog Hvara. i da još jednom javno kažemo koji je to vrli političar i koja vlast dovela do svega ovog u Sunčanom Hvaru.

PI
Pippo9
16:14 25.11.2010.

To su investicije koje će se vrlo brzo vratiti a ne troškovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije