Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Henkel

Henkel povećao prodaju i dobit u prvom kvartalu

toalet
10.05.2010.
u 11:32

Poslovni sektor proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu i poslovni sektor kozmetike i proizvoda za osobnu njegu nastavili su uspješan razvoj započet u prethodnim kvartalima.

U prvom tromjesječju Henkel je prodaju povećao 7,8 posto, na 3.512 milijuna eura, organska prodaja povećana je 8.8 posto, prilagođena operativna dobit  79,1 posto, na 421 milijun eura, dok je zarada po preferencijalnoj dionici povećana 93,5 posto.

- Henkel je dobro započeo financijsku godinu te zabilježio doprinos svih poslovnih sektora. Unatoč trajno izazovnom okruženju, poslovni sektor proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu i poslovni sektor kozmetike i proizvoda za osobnu njegu nastavili su uspješan razvoj započet u prethodnim kvartalima, dok se poslovni sektor ljepila i tehnologije vratio značajnom rastu prodaje - izjavio je Kasper Rorsted, predsjednik uprave Henkela, te dodao da se vrlo dobro poslovanje može zahvaliti i prilagođavanju  struktura te smanjivanju troškova kao i izvrsnom napretku koji je ostvaren kroz implementaciju strateških prioriteta.

- Stoga očekujemo značajan napredak rezultata, i to povećanje od više od 15 posto u odnosu na cjelokupnu financijsku godinu - rekao je Rorsted. 

Henkel je uvjeren u ostvarivanje bržeg rasta od rasta tržišta na kojima je prisutan ako se gleda rast organske prodaje (nakon prilagodbe tečajnim razlikama i akvizicijama/dezinvesticijama). Mnoge mjere već su uvedene na operativnom području zbog čega kompanija Henkel očekuje razvoj pozitivnog trenda. Te aktivnosti pomoći će razvoju operativne dobiti (EBIT) i zaradi po preferencijalnoj dionici (EPS). Henkel očekuje da će ova oba pokazatelja značajno doprinijeti povećanju od čak 15 posto u odnosu na 2009. godinu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije