Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijeve cijevi

HAC će za tunele Sv. Rok i Mala Kapela platiti još 22,4 mil. kn

tunel (1)
Foto: Dino Stanin/Večernji list
1/4
27.05.2010.
u 19:00

Nepredviđeni troškovi trebali su biti plaćeni još jesenas, ali nisu zbog uhićenja i smjene uprave u Hrvatskim autocestama.

Hrvatske autoceste u idućih 56 dana trebale bi Hidroelektri i Konstruktoru isplatiti još 22,4 milijuna kuna na račun dodatnih radova izvedenih u novim cijevima tunela Sv. Rok i Mala Kapela. Te su cijevi otvorene prije godinu dana, u međuvremenu je bivša uprava HAC-a bila pritvorena jer ih se sumnjiči da su bojenje tih tunela preplatili 22 milijuna kuna, a sad na naplatu stižu računi za nepredviđene troškove, poput kaverni, odnosno odrona u tunelu. U HAC-u tvrde kako su ti popravci izvedeni još prije godinu i pol te kako su trebali biti plaćeni u rujnu, ali nisu zbog svega što se potom u HAC-u zbivalo.

Na zahtjev HAC-a građevinari su sada predali konačni obračun, odnosno sve račune kako bi se gradilište i papirnato moglo zatvoriti. Ti radovi, tvrde u HAC-u, nemaju veze s bojenjem tunela zbog kojeg se vodi postupak protiv bivše uprave Hrvatskih autocesta. Oni su, naime, dio aneksa ugovora o gradnji tunela, a anekse su u HAC-u vrlo često potpisivali i tako podizali osnovnu cijenu gradnje.

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
19:32 27.05.2010.

svugdje u svijetu se takvi poslovi pogadaju pausalno samo u HRVATSKOJ NA NEKE DIJELOVE da bi se moglo sto vise ukrasti hajde jaco skupi snage pa stvarno nekoga osudi na zatvor nekoliko godina dosta je tih pritvora i istraga koliko su mijeseci bili na duznosti puta placa i vrati ostalo nazad u drzavnu blagajnu i brzo ces izici iz krize

PU
paul-umpe
19:39 27.05.2010.

Frank slazem se sa tobom.Stojim iza svake ali svake rijeci.Nekad kazem zasto uopce citam ovo sve ali eto ono nesto u srcu i dusi te vuce na to.Pozdrav iz Rosenheima Freistadt Bayern

FR
frank
19:30 27.05.2010.

odroni u tunelu!? svakii zvodac mora ostaviti garanciju za svoj posao u vrijednosti 15% brutto iznosa i nakon 5-10 godina ovisno o garanciji dobiva svoje zamrznuti novac...,mrzim Hrvatsku i sve u njoj dok bude ovakvih i slicnih naslova,mrzim jacu jer je nesposobna i mrzim sebe kaj 500 km sa sigurnim zivotom,ali u srcu svoj citam ove beljezgarije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije