Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

H1 TELEKOM prvi je alternativni operator s neto dobiti

Ukupni ostvareni prihodi iz poslovanja H1 TELEKOM-a u devet mjeseci ove godine iznose 99 milijuna kuna, što predstavlja porast od 17,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2009. godine
23. studenoga 2010. u 11:18 8 komentara 21 prikaza
Kristian Uwe Ćurković
Foto: Arhiva VL

H1 TELEKOM prvi je alternativni telekom operator koji je na mjesečnoj razini poslovao s neto dobiti te koji je i u trećem tromjesečju ove godine ostvario dvoznamenkastu stopu rasta prihoda, priopćili su iz te kompanije. Ta je tvrtka dobit prije poreza, kamata i amortizacije (EBITDA) u trećem poslovnom kvartalu povećala osam puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kumulativna EBITDA na kraju trećeg kvartala ove godine iznosi 16 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila dva milijuna kuna.

Ukupni ostvareni prihodi iz poslovanja H1 TELEKOM-a u devet mjeseci ove godine iznose 99 milijuna kuna, što predstavlja porast od 17,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2009. godine. Neto gubitak smanjen je za 34 posto, sa 10 milijuna kuna na kraju trećega poslovnog kvartala prošle godine na sedam milijuna kuna krajem trećega poslovnog kvartala ove godine. Snažan zalet H1 TELEKOM-a potvrđuje i ostvarivanje neto dobiti u listopadu, koju je operator prvi put ostvario na mjesečnom nivou. Sukladno najavama očekuje se ostvarenje neto dobiti i na razini posljednjeg poslovnog kvartala, kažu u toj kompaniji.

„H1 TELEKOM kontinuirano već nekoliko mjeseci zaredom bilježi pozitivan trend rasta kako prihoda i profitabilnosti, tako i broja novih korisnika. Tijekom godine znatno smo osnažili vlastitu poziciju na telekom tržištu. Značajno smo poboljšali sve financijske pokazatelje i prvi put ostvarili neto dobit na mjesečnoj razini, što dokazuje da H1 TELEKOM izrasta u jednog od najstabilnijih alternativnih telekom operatora. Prema dosadašnjim pokazateljima i trendovima očekujem da ćemo posljednji ovogodišnji poslovni kvartal također završiti s neto dobiti“ – izjavio je Kristian Uwe Ćurković, predsjednik Uprave H1 TELEKOM-a.

 

Luka Lucić
PREMINUO U BOLNICI
Tragedija u Njemačkoj: Mladi hrvatski reprezentativac poginuo u stravičnoj nesreći
Preduvjet za ostvarivanje koncepta pametnog grada
  • ka-zo:

    smjeskoh glup si ko stup radije prije komentara provjeri na njihovim stranicama prije nego baljezgaš internet+tel iznosi 155 kn,znači 8/512 flat +preplata tel. njihov sam korisnik i vrlo zadovoljan

  • BENEDIKT:

    Na tk tržištu sa gigantom kao HT i u tako maloj državi sa jaku konkurenciju ovo je stvarno svijetla točka u našem gospodarstvu. Bravo!

  • smjeskoh:

    Telekom operater koji ne investira u infrastrukturu nego samo ubire novac od usluga u telefoniji nije telekom operater. Prešao sam na njih prije ohoho godina kad su obećavali internet i svašta, a toga nemaju ni danas. Zato sam ih nakon ... prikaži još! godinu i pol dana napustio.