Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sljede i pojedinačni

GEN-I potpisao sporazum vrijedan 93 milijuna kuna za opskrbu 35 ministarstava

struja
Sanjin Strukić/PIXSELL
08.11.2013.
u 14:20

Sporazum vrijedan 93 milijuna kuna bez PDV-a potpisali su predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu Dario Janković i dr. sc. Dejan Paravan, izvršni direktor prodaje Grupe GEN-I i direktor tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o

Tvrtka GEN-I Zagreb d.o.o i Državni ured za središnju  javnu  nabavu  danas  su  potpisali  okvirni sporazum za opskrbu električnom energijom  35 ministarstava i ureda državne uprave u Hrvatskoj te  pravosudnog  sustava. Ovaj sporazum predstavlja podlogu za potpisivanje pojedinačnih ugovora sa svakim od ministarstava i ureda, što se planira u sljedećih nekoliko tjedana.

Sporazum vrijedan 93 milijuna kuna bez PDV-a potpisali su predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu Dario Janković i dr. sc. Dejan Paravan, izvršni  direktor prodaje Grupe GEN-I i direktor tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o.  Vrijednost ugovora je čak 16 milijuna kuna manja od procijenjene vrijednosti nabave koja je iznosila 109 milijuna kuna. Važno je istaknuti kako je tvrtka GEN-I uspjela osigurati da cjelokupna energija koju će isporučivati bude upravo iz obnovljivih izvora.

- Suradnja s najvišim državnim tijelima Republike Hrvatske predstavlja potvrdu ozbiljnosti, kvalitete i profesionalnosti tvrtke GEN-I. Vjerujemo kako  ćemo  ostvarenim uštedama za Vladu RH i kvalitetom usluge opravdati ukazano  povjerenje - izjavio  je dr. sc. Robert Golob, predsjednik Uprave Grupe GEN-I, kao jedan od supotpisnika sporazuma.

- Ovim potpisivanjem uspješno  je završen postupak javne nabave u kojem je tvrtka GEN-I Zagreb d.o.o. odabrana kao ekonomski najpovoljniji ponuđač. Usljedećem razdoblju slijedi potpisivanje ugovora s pojedinačnim tijelima, a početak migracije na novog opskrbljivača očekuje se 1. siječnja 2014. godine. Ukupno je ovim sporazumom obuhvaćeno 35 ministarstava i ureda državne uprave u Hrvatskoj te pravosudnog sustava, odnosno oko 300 pravnih subjekata s oko 1500  mjernih  mjesta - izjavio je Dario Janković, predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu.

>>Vlada planira uštedjeti: GEN-I opskrbljivat će 35 ministarstava

Komentara 3

BU
burza
12:32 10.11.2013.

Kupujmo hrvatsko

ZD
zdepar
11:51 09.11.2013.

može li nam ministar linić prokomentirati tu odluku o štednji u SVIJETLU njegovih izjava prilikom inzistiranja na lanjskom poskupljenju

ZD
zdepar
11:51 10.11.2013.

i svi su si metnuli pinku u džepić, a kada se na kraju zadanog preioda trošak poveća za 20% ili više, i bude bitno veći i od HEP-ove ponude nikom ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije