Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješan posao

ESIF investicijskim zajmom ostvarena “slatko-slana” poslovna priča

Pierre Sweet Escape
Foto: Pierre Sweet Escape
1/4
02.10.2020.
u 11:29

Povoljnim ESIF malim zajmom poslovni san “Pierre Sweet Escape” pretvorili u uspješan posao

Iva Steinbauer godinama je radila u financijskom sektoru. No, njezina prava strast su bile fine i zdrave slastice i kisela tijesta, pa se istodobno usavršavala u pekarstvu i slastičarstvu i specijalizirala za izradu domaćih “artisan” proizvoda te deserta francuskih klasika, “Entremets”, u kojima spaja tradicionalne okuse i teksture s modernim oblikovanjem slastica. Sljedeći svoju strast, 2017. osnovala je tvrtku JOLIE MAISON d.o.o. za proizvodnju svježih pekarskih proizvoda i slastica, a nedugo nakon toga pokreće projekt  “Pierre sweet escape”. Po uzoru na francuske patisserie, Iva je osmislila vlastiti “slatko-slani “ koncept. Filozofija njezine proizvodnje temelji se na procesima i sirovinama domaćeg podrijetla, “kako se nekada radilo” uz dodatak belgijskih i francuskih čokolada te talijanskih orašida koji skladno upotpunjuju njezinu priču. Umjesto aditiva, gotovih smjesa i praškova, za svoje proizvode isključivo koristi procese prirodne fermentacije tzv. kisela tijesta. Iz njezinog proizvodnog pogona šire se predivni mirisi djetinjstva, na kojima bi joj i Proust pozavidio dok je pisao Combray, a slastičarnica na Trešnjevci svaki dan ima sve više obožavatelja.

Foto: Pierre Sweet Escape

- Radi kompleksnosti projekta, razvijala sam ga kroz IV investicijske faze. Prva se odnosila na analizu potrebne opreme, uređaja i potencijala tržišta, druga na dodatno specijalističko školovanje i ugovaranje konkretne opreme i uređaja, a treća na završno uređenje i upuštanje u rad proizvodnog pogona te početak veleprodaje, pojašnjava poduzetnica Iva Steinbauer koja je za zadnju, četvrtu fazu završnog opremanja proizvodnog pogona i maloprodajnog prostora zatražila i dobila ESIF mali investicijski zajam.

Foto: Pierre Sweet Escape

- Odlučila sam se za ESIF mali investicijski zajam jer je najpovoljniji i najbolje je odgovarao mom financijskom planu. Zahvaljujući tom kreditu opremila sam proizvodni pogon specijalističkom opremom za proizvodnju artisan pekarskih proizvoda na bazi kiselog tijesta i opremila slastičarnicu, kaže Iva koja je u prethodne faze projekta već uložila, nešto više od 400 tisuća kuna vlastitih sredstava s kojima je uredila moderni proizvodni pogon i uvela HACAP sustav.

Foto: Pierre Sweet Escape

Ukupna vrijednost završne faze Pierre Sweet Escape projekta iznosi oko 443 tisuće kuna, ESIF zajam iznosi oko 372 tisuće kuna, a vlastito učešće oko 71 tisuću kuna. Rok otplate kredita s kamatnom stopom od 2,0% je 10 godina s počekom od godine dana, financijski je više nego povoljan sažetak, zaključuje Iva Steinbauer, čija je slatko-slana priča pravi primjer kako se snovi mogu ostvariti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije