Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Deceuninck – vodeći high-tech koncern dokazao da gospodarstvo i zaštita okoliša idu ruku pod ruku

Poduzeće Deceuninck snažno se zalaže za održivost PVC proizvoda te čvrsto vjeruje da je PVC siguran materijal za građevinsku industriju koji se može iznova reciklirati i upotrebljavati
16. prosinca 2019. u 08:45 1078 prikaza
Deceuninck
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/5

Deceuninck grupa, vodeći svjetski proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i građevinska rješenja među prvima je postala prepoznatljivo lice u području održive proizvodnje. Poduzeće je već 1999. godine bilo jedno od prvih potpisnika Povelje o održivom poduzetništvu Zapadne Flandrije, inicijative čiji su ciljevi promicanje održivih poslovnih praksi i ostvarenje napretka na ekološkoj, ekonomskoj i društvenoj razini. Također, Deceuninck je jedno od prvih poduzeća koje je dobilo certifikat EuCertPlast, kao i oznaku VinylPlus za održive proizvode i proizvodne procese.

Želja cijele Deceuninck grupe jest raditi što ekološki prihvatljivije. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz više od 3700 zaposlenih, Deceuninck redovito opskrbljuje preko 4000 kupaca diljem svijeta. Stoga ne čudi da se njihova filozofija temelji na preuzimanju odgovornosti, kako za druge ljude tako i za okoliš.

Deceuninck | Autor : Promo Foto: Promo

Deceuninck smanjuje ekološki pritisak

U svoju viziju uklopili su cirkularnu ekonomiju – osim što su proizvodi dizajnirani na način da se mogu 100 % reciklirati, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. Neprestanim ulaganjem u alate za povećanje postotka recikliranih materijala, Deceuninck štedi 90 % energije u ponovnoj proizvodnji sirovina. Naime, dragocjene sirovine postaju sve rjeđe, stoga ih treba upotrebljavati što učinkovitije. Rad s pretežno rabljenim materijalima u proizvodnji smanjuje potrebu za novim materijalom te je zato ne samo ekonomičniji nego i ekološki prihvatljiviji. Deceuninckova reciklažna postrojenja najbolji su primjer ove vrste cirkularne ekonomije. Prema procjeni programa VinylPlus, svaki kilogram recikliranog PVC-a smanjuje emisije CO2 za 2 kg. U konačnici će postrojenje za recikliranje poduzeća Deceuninck na godišnjoj osnovi od deponija ili spalionice poštedjeti više od 2 milijuna prozora. 

Deceuninck | Autor : Promo Foto: Promo

Nova generacija PVC prozora

Deceuninckova najnovija perjanica je sustav prozorskih profila Elegant koja je do danas dobila dvije važne nagrade za dizajn – German Design Award u kategoriji “Special Mention” i prestižnu Red Dot Award za 2019. godinu. Svoju izrazitu održivost može zahvaliti ekološki prihvatljivom materijalu EcoPowerCore u jezgri profila koji se može reciklirati. Elegant se smatra novom generacijom PVC prozora jer uz izuzetno minimalistički dizajn, kojim ostavlja dojam aluminijskog prozora, pruža optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Ističe se i po pitanju specijalne tehnologije lijepljenja kao i u pogledu sigurnosti – u području protuprovalne zaštite sustav postiže klasu otpornosti RC2 koju policija preporučuje kao standard za prozore. Uz bogati asortiman PVC prozora i vrata, Deceuninck i u drugim segmentima doma stvara lijepa i održiva rješenja.

Deceuninck | Autor : Promo Foto: Promo

Europska kvaliteta i odani pristup radu odlično je prepoznat na hrvatskom području, pa tako Deceuninck aktivno surađuje s preko 200 poduzeća koji su specijalizirani za proizvodnju prozora i vrata. Poduzeće je osnovano 1937. godine sa sjedištem u Belgiji, a u Hrvatskoj je prisutno od 2004. godine.

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima