Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračni prijevoznik

CA nije iskoristila državnu potporu pa se mora kreditno zadužiti

\'avion croatia airlines\'
Arhiva VL
07.05.2012.
u 17:50

Bez obzira na to što CA nije iskoristila odobreno državno jamstvo, restrukturiranje je i dalje u planu.

Croatia Airlines nije iskoristio državna jamstva odobrena još u rujnu 2011. godine te odlukom vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) to rješenje više nije na snazi, priopćili su iz AZTN-a.

Naime, državno jamstvo trebalo je omogućiti nabavu novih zrakoplova. No, kako je uprava Croatia Airlinesa s proizvođačem zrakoplova Airbus potpisala ugovor o odgodi isporuke zrakoplova s planirane 2013. i 2014. na 2015. i 2016. godinu, odgođeno je i dospijeće predujmova u iznosu od 57,7 milijuna dolara. Time je, pak, nestala i potreba za novim kreditnim zaduženjem kojima bi se financirala avansna plaćanja za koja je Vlada, na temelju rješenja agencije, nacionalnom zračnom prijevozniku bila odobrila jamstvo za sanaciju.

No, bez obzira na to što CA nije iskoristila odobreno državno jamstvo, i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture te Croatia Airlines istakli su da hrvatski nacionalni zračni prijevoznik i dalje namjerava pristupiti procesu restrukturiranja. Agencija stoga naglašava da će u slučaju davanja jamstva za financiranje avansnih plaćanja naručenih zrakoplove ili za druge namjene, dodjelu tih jamstava biti potrebno dostaviti agenciji na odobrenje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije