Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNA PONUDA?

Bosanski milijarder ponudio Austriji da otkupi Hypo

Hypo
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
04.04.2014.
u 12:06

Žilićev zastupnik izjavio da je ponuda njegovog klijenta 'posve ozbiljna' i da bi Žilić Hypo 'privatno kupio i osobnom imovinom jamčio' kupnju.

 Pod naslovom „Potkancelar Spindelegger želi provjeriti ponudu“ i nadnaslovom „Milijarder iz Bosne poslao ponudu Ministarstvu financija“ austrijski dnevni list Österreich u petak na naslovnici piše kako Ivan Žilić, bosanski milijarder koji trenutačno živi u Luxemburgu želi preuzeti posrnulu Hypo banku u austrijskom državnom vlasništvu i sve njene dugove ukoliko od Austrije dobije tri milijarde eura.

Vijest o bombastičnoj ponudi prenijeli su i gotovo svi austrijski elektronski mediji, prenoseći potvrdu austrijskog Ministarstva financija o pristigloj ponudi.

- Uvijek iznova dobivamo takve vrste ponuda. Ozbiljnost i provedivost svake odluke ponaosob provjeravamo - pojasnio je austrijski potkancelar i ministar financija Michael Spindelegger dodavši kako će i navedena ponuda biti provjerena.

Prema izjavama iz Ministarstva financija trenutačno su sve aktivnosti usredotočene na prodaju mreže poslovnica Hypo Alpe Adria grupe u jugoistočnoj Europi, a što je predviđeno obvezujućom odlukom EU-a o odobrenju financijske pomoći posrnuloj i u međuvremenu nacionaliziranoj banci.

Žilićev zastupnik Hubertus Maximilian Prinz Hohenlohe-Langeburg rekao je za list Österreich da je ponuda njegovog klijenta 'posve ozbiljna' i da bi Žilić Hypo „privatno kupio i osobnom imovinom jamčio“ kupnju.

- On želi nešto učiniti za svoju domovinu Bosnu - istakao je zastupnik bosanskog milijardera koji prema pisanju austrijskog lista, navodno raspolaže s imovinom „teškom“ 24 milijarde eura.

Dodao je kako se Žilić želi domoći Hypa kako bi sačuvao radna mjesta u Bosni i Hercegovini. List navodi kako Žilić nije prvi koji pokazuje interes za kupnju Hypo banke. Među zainteresiranima bio je 2010. godine navodno i jedan grčki poduzetnik, te još jedan bogataš koji je poručio nadležnim Austrijancima da ako mu odobre kupnju stiže odmah i plaća u gotovini.

>>Austrijska vlada smiruje zabrinute porezne obveznike

Komentara 1

KA
Karizma
05:52 26.12.2017.

Ma to je bosanska budaletina. Neznam tko mu vjeruje luđi je od njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije