Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje raste

Apple dosegnuo tržišnu vrijednost od 800 milijardi dolara

Apple iPhone 7 Plus
Yui Mok/Press Association/PIXSELL
10.05.2017.
u 09:45

Ako Apple nastavi ovako rasti, kompanija će do kraja ove godine dosegnuti tržišnu vrijednost od 1.000 milijardi dolara

Tehnološki div Apple je prva američka kompanija čija je tržišna kapitalizacija dosegnula 800 milijardi dolara, nešto više od dvije godine nakon što je prešla prag od 700 milijardi dolara. 

Na kraju trgovanja u utorak Appleova je dionica porasla 0,64 posto, na 153,99 dolara, čime procijenjena tržišna vrijednost kompanije iznosi 802,8 milijardi dolara. 

Vrijednost dionice proizvođača iPhonea porasla je 33 posto ove godine i gotovo 50 posto od američkih predsjedničkih izbora u studenom. Kompanija trenutno predstavlja 4 posto od ukupne vrijednosti tvrtki uvrštenih u indeks S&P 500, koja iznosi 21,700 milijardi dolara. 

"To samo pokazuje koliko je to moćna franšiza. Moguće je da je najmoćnija franšiza u zemlji danas", kazao je predsjednik financijske kuće LibertyView Capital Management Rick Meckler

"S obzirom na to da ima ograničeni broj proizvoda, doista je dominirala tržištem na način kako tek nekoliko kompanija može, a uspjela je i zadržati maržu unatoč brojnim konkurentima", kazao je Meckler.

Ako Apple nastavi ovako rasti, kompanija će do kraja ove godine dosegnuti tržišnu vrijednost od 1.000 milijardi dolara.

Vrijednost Applea prilikom jučerašnjeg zatvaranja tržišta od 802,8 milijarde dolara veća je od vrijednosti ekonomija 45 od 50 američkih država. Pritom, veću vrijednost imaju samo države Illinois, Florida, New York, Teksas i Kalifornija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije