Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele da budu dostupniji

Appleovi hit-uređaji postaju jeftiniji

FILE PHOTO - A salesman checks a customer's iPhone at a mobile phone store in New Delhi FILE PHOTO - A salesman checks a customer's iPhone at a mobile phone store in New Delhi, India, July 27, 2016. REUTERS/Adnan Abidi/File photo ADNAN ABIDI
Foto: REUTERS/Adnan Abidi/
28.03.2017.
u 15:32

Kompanija želi doprijeti do više korisnika i još više ojačati svoj brend, e kako bi se bolje nametnula i u višem cjenovnom razredu

Iako su im proizvodi skuplji od konkurencije, od koje nerijetko nude i manje, unatoč neospornoj inovativnosti i “revolucionarnosti” funkcija svake nove generacije iPhonea ili iPada, što je i brendu donijelo status najvrednijeg u svijetu, u Appleu su izgleda promijenili ploču i odlučili svojim gadgetima spustiti cijenu. Nedavno predstavljanje jačeg modela iPada po “low-cost” cijeni već od 330 dolara (dosad je onaj od 9,7 inča i 32 GB stajao od 599 dolara), što je nadomak rivalima iz Samsunga, Lenova i Microsofta, te udvostručenje memorije najjeftinijeg iPhonea, modela SE, sa 16 na 32 gigabajta, označuju i težnju Applea da se želi nadmetati i cijenom, ne samo “totalnim razlikovanjem od drugih” kao dosad.

Na Business Insideru zapažaju da tvrtka time nastoji doprijeti do što šireg kruga korisnika, poput onih u Indiji kao rastućem mobitelskom tržištu, e kako bi mogla dalje ostvarivati svoj rast i u premium segmentu, gdje ljudima nije teško plaćati, kako im kritičari spočitavaju, “Appleov namet”.

- Menadžment Applea nastoji pojeftinjenjem uređaja proširiti korisničku bazu, no s druge strane nastoji jačati i udio među onima koji su bogatiji, kako bi se nametnuo i kao luksuzni brend i statusni simbol, primjerice u Kini - smatra analitičar Kif Leswing, pozivajući se na glasine kako bi novi iPhone 8, čije se predstavljanje po običaju očekuje u rujnu, mogao stajati i 1000 dolara, zbog naprednih opcija 3D senzora i kamera s dvije leće. Kompanija Tima Cooka u trećem je lanjskom kvartalu imala za 19% manju dobit nego 2015., a što se pripisuje opadanju prodaje iPhonea.

> > Samsung Galaxy S7 Edge proglašen najboljim smartphoneom 2016.

> > Apple nakon dugo vremena nadmašio Samsung: Veliki skok prodaje iPhonea, prihodi porasli više od očekivanog

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije