Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Adria zabava: Ako se ne smanji PDV na koncerte, selimo ih

Ivanković tvrdi da su koncerti najskuplji u Hrvatskoj budući da stopa PDV-a kod susjeda iznosi tek osam posto, zbog čega su i cijene ulaznica jeftinije
06. veljače 2012. u 18:45 1 komentara 17 prikaza
Lady GaGa
Foto: Reuters

Vlasnik bivše tvrtke Lupa promotion, a sadašnje Adria zabave, Vladimir Ivanković, kazao je za Poslovni dnevnik da će, ako se porez na koncertne ulaznice ne smanji, biti prisiljen smanjiti broj koncerata u Hrvatskoj te će ih organizirati u susjednoj Sloveniji i Srbiji.

Ivanković tvrdi da su koncerti najskuplji u Hrvatskoj budući da stopa PDV-a kod susjeda iznosi tek osam posto, zbog čega su i cijene ulaznica jeftinije.

Adria zabava zaslužna je za polovicu koncerata organiziranih u Hrvatskoj, doveli su mnoge poznate zvijezde poput Metallice, Lady Gage, U2-a i Bon Jovia.

Različite umjetničko-strukovne udruge uputile su nadležnom ministarstvu prijedloge da se stopa na "proizvode u kulturi" svede na minimum što su iz Ministarstva kulture pozdravili te su poručili da će se zalagati za maksimalna moguća smanjenja stope PDV-a na ulaznice za glazbene ali i kazališne programe.

Više pročitajte ovdje.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
  • drznedaj:

    Bravo, i treba smanjit takve kocnerte kao od Lady Gage.