Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBALI SMO

Sitne, ali učinkovite: Kako ove perlice rješavaju problem kamenca na dnu boce

Foto: Sandra Mikulčić
1/6
17.05.2024.
u 08:00

Ovakve kuglice od nehrđajućeg čelika nude i drugi, no ove su uvjerljivo najpovoljnije. Kutijica košta 3,65 eura, a kako smo za ove perlice utvrdili da djeluju, tako smo sigurni da jednako funkcionira i četiri puta skuplji proizvod

Kako ovo može očistiti kamenac? Prva je to reakcija na malenu kutijicu s također malenim kuglicama od inoksa. Na kutijici piše: perlice za čišćenje posuđa. Više iz radoznalosti nego iz stvarnog uvjerenja da će kuglice riješiti problem kamenca zaostalog na dnu boce (a ima ga i u vazi uskog grla, pa i u lončiću u kojem grijemo vodu za čaj...) u DM-u smo posegnuli za kutijicom Profissimo proizvoda. Ovakve kuglice od nehrđajućeg čelika – utvrdili smo kasnije - nude i drugi, no ove DM-ove kućne marke uvjerljivo su najpovoljnije. Kutijica košta 3,65 eura, a kako smo za ove perlice utvrdili da djeluju, tako smo sigurni da jednako funkcioniraju i te četiri puta skuplje. Posao uklanjanja kamenca odrađuju, naime, tako da ga fizički odstrane. Sve funkcioniraju na istom principu i sve su izrađene od istog materijala, približno su sve te kuglice jednakog promjera. Za kućnu upotrebu, ne treba vam ih više od ovoga što dolazi u Profissimo kutijici.

VEZANI ČLANCI:

Kuglice treba ubaciti u posudu ili bocu na čijem se dnu nakupio kamenac te uliti malo vode. Posudu protresite, malo zavrtite, kako biste u njoj pokrenuli i kuglice te im omogućili da dopru do svih 'napadnutih' mjesta. One će razbiti kamenac pa će ga voda kod izlijevanja odnijeti sa sobom, jednako kao i nakupljenu prljavštinu. U slučaju tvrdokornijeg kamenca ili prljavštine, u vodu dodajte malo octa ili limunovog soka.

Foto: Sandra Mikulčić

Foto: Sandra Mikulčić

Profissimo kuglice mi smo isprobali u staklenoj boci i u posudi za kuhanje izrađenoj od nehrđajućeg čelika, koje smo prethodno (za potrebe ovog testa) kvalitetno zatrpali kamencem – ostavljali smo u njima vodu, lagano zagrijavali... Ubacili smo perlice u čistu vodu, bez dodataka. U oba slučaja riješile su većinu nakupina kamenca. Nešto sitno je ostalo, ali budući da kroz usko grlo s ničim drugim nismo mogli dosegnuti do dna boce kako bismo ju kvalitetnije izribali, i zaista smo 'proizveli' gadan kamenac, zadovoljni smo rezultatom. Stoga od nas ove simpatične kuglice imaju palac gore, jer s njima je brže očistiti kamenac s dna boce nego da u nju samo ulijemo ocat i čekamo.

* Stavovi izneseni u ovom tekstu su neovisna mišljenja ljudi koji su sudjelovali u analizi i nisu službeni stav Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije