Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI TEST

Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde

aut_eklasa_tx.jpg
import
24.07.2006.
u 13:21

Već letimičnim pogledom na serijsku opremu redizajnirane Mercedesove E klase, sve je jasno - prioritet, uz komfor koji je već 60 godina zaštitni znak ovog modela, ima sigurnost. Automobil standardno donosi ne samo sigurnosne elemente uobičajene u toj klasi, nego i više.

Stoga ne čudi da je E klasa pobrala najbolje ocjene na testiranjima sigurnosti - i EuroNCAP-a i američkog osiguravateljskog instituta za sigurnost na cestama. Večernji list prvi je u Hrvatskoj testu podvrgnuo novu E klasu, i to izvedbu pokretanu dizelskim agregatom od 170 KS te opremljenu najbogatijim, Avantgarde, paketom opreme.

Prilikom redizajna vanjski izgled E klase pretrpio je samo minimalna dotjerivanja, poput onih na svjetlosnim sklopovima. Oprema je sada još bogatija a motori snažniji. Dizelaš od 170 KS sposoban je povući veliku limuzinu. Čak je dinamičniji i agilniji nego šo bi se moglo očekivati, iako je E klasa zapravo limuzina za ležerna krstarenja. Štoviše, u kombinaciji s automatskim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa E klasa je izvrstan putni automobil.

Sjedala su komforna i udobna, zamjeramo im jedino nelogičan sustav pomicanja - naprijed-nazad pomiču se ručno, dok su elektronske komande za naslon i podizanje sjedišta smještene previše naprijed. Kad se na to vozač navikne, vožnja je zaista užitak. Zahvaljujući vrhunskoj izolaciji, u putničkoj se kabini gotovo ne čuju ni buka motora niti buka s ceste. Podešenost ovjesa prati ostale karakteristike E klase, pa je vožnja ugodna bez obzira na kvalitetu ceste.

U interijeru, sve su komande logično raspoređene te nadohvat ruke vozaču. Pregledni instrumenti - bijeli, kromom obrubljeni - pružaju sve potrebne informacije. Dakle, primjedbi na to također nemamo. Avantgarde oprema, inače, odgovara vozačima željnima sportskoga štiha, ali ipak zaljubljenima u komfor. Detalji poput kromom obrubljenih maglenki te kromiranih lajsni vozilo čine markantnijim.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije