Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideja za Valentinovo

Dugo smo njuškali: Iza koga to ostaje miris ruže i nježan trag arganova ulja

Proizvodi za njegu tijela Lush
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/4
08.02.2024.
u 10:00

Ova pločica za masažu dio je limitirane kolekcije povodom Valentinova. Izrađena je od paste ružičastog kakaa, arganovog ulja i ružine vodice. Na koži ostavlja intenzivan, dugotrajan parfem

Masaža, kazuju brojna istraživanja, poboljšava san, opušta mišiće, stimulira ili smiruje živčani sustav, povećava pokretljivost zglobova. Također, koža postaje sjajnija i zategnutija. No, masaža poboljšava i cirkulaciju krvi te protok limfe. Poboljšava probavu, a neki bi se zakleli da im je pomogla i kod glavobolje. Pod nježne, ali čvrste ruke nekoga tko točno zna gdje i koliko snažno valja pritisnuti uputiti se možete u neki od salona za masažu, a imate li sreće pa je i kod kuće uz vas netko voljan okušati se u toj aktivnosti, možete posegnuti za nečim poput – pločice za masažu. Zašto pločica, a ne ulje za masažu? Osobno, pločicu preferiramo jer se ne razlijeva. Pločice za masažu zapravo su kruti (kakao i shea) maslaci koji se tope u dodiru s tijelom. Iako Lush nije jedini tko ih proizvodi, ovaj se britanski proizvođač svježe, ručno rađene kozmetike (s proizvodnim pogonom i u Hrvatskoj) nametnuo kao sinonim za masažne pločice. Jedna je dio njihove najnovije kolekcije, kreirane povodom Valentinova, pa smo provjerili što može ponuditi pločica za masažu limitiranog izdanja te naziva Rose Argan. Kako joj ime sugerira, glavnu ulogu ovdje igra ruža, intenzivan miris širi se i prije odmatanja pločice (uz trgovine izlazi u papiru, no Lush u ponudi po 5,50 eura ima zgodne limene kutijice osmišljene upravo za čuvanje masažnih pločica). A ruža je i otisnuta na pločici, koja je, razumljivo, ponijela i nježno rozu nijansu. Sve u svemu, čini nam se idealnom za uklopiti ju u dar za Valentinovo.

Ova pločica za masažu izrađena je od paste ružičastog kakaa, arganovog ulja i ružine vodice. Na koži ostavlja intenzivan, dugotrajan parfem. Dugo smo njuškali pokušavajući zaključiti mirišemo li to mi sami ili prostorija u kojoj jesmo. Oboje, pokazalo se. Miris je ugodan i zaista intenzivan. U proizvodnji se koriste najkvalitetnija eterična ulja. Glavni sastojak je arganovo ulje koje sadrži velike količine vitamina E. On, pak, održava kožu u lijepom stanju, što je također nakon masaže bilo očito – koža je glatka, nježna, mekana. Lushove pločice za masažu, navodi proizvođač, formulirane su s hidratantnim organskim Fair Trade kakao maslacem i organskim shea maslacem, koji su prirodno bogati vitaminom E. Ekskluzivni izvor organskog Fair Trade kakao maslaca u Lush masažnim pločicama dolazi iz zajednica koje žive na rubu prašume Gola u Sierra Leoneu bogate bioraznolikošću, gdje žive patuljasti vodenkonji. Njihov dobavljač podupire poljoprivrednike u zaštiti i očuvanju šuma, potičući ih da zaustave krčenje šuma i zadiranje u divlje zemlje - umjesto da uzgajaju na načine koji ne štete biološkoj raznolikosti. Sa sedam proizvodnih mjesta diljem svijeta, ove informacije mogu varirati ovisno o tome gdje je proizvedena konkretna pločica.

VEZANI ČLANCI:

No, dosta o proizvodnji. Kako se koriste pločice za masažu? Prilično jednostavno: prislonite ovu uljem bogatu pločicu direktno na suhu kožu i ona će se početi topiti, ostavljajući trag ulja i maslaca, dovoljno podatan za ugodnu i mirisnu masažu. Osmišljena je kako bi se topila na tjelesnoj temperaturi. Ovisno o tome želite li izdašnije ‘podmazivanje’ ili preferirate neznatno zauljenu masažu, pločicu na koži držite više ili manje vremena. Ako je pločica hladna, nemojte njome šokirati voljenu – pločicu najprije zagrijte između ruku, da se malo otopi. Iako su Lush pločice za masažu jako bogate uljem, nakon masaže nismo bili pretjerano zauljeni. Uz umjerenije nanošenje, papir koji smo nakon masaže prislonili na kožu ostao je suh, iako je koža za vrijeme masaže bila zauljena. Kod intenzivnijeg nanošenja, na papiru je ostalo jako malo masnoće, osjetno manje nego kod masaže klasičnim uljem za masažu. Zanimljivo, intenzivan miris ruže na koži se zadržao i nakon tuširanja. Lush Rose Argan pločica od 75 grama stoji 14,50 eura.
* Stavovi izneseni u ovom tekstu su neovisna mišljenja ljudi koji su sudjelovali u analizi i nisu službeni stav Večernjeg lista

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije