Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RENAULT TALISMAN

Francuski Passat u Hrvatsku stiže 2016.

Renault Talisman
Foto: Renault
1/3
15.07.2015.
u 18:00

Sustav upravljanja svim četirima kotačima i Talismanu bi trebao jamčiti dinamično upravljanje i udobnost

U segmentu poslovnih limuzina VW Passat je suvereni vladar, a da je ravnanje po njemu najizgledniji recept za uspjeh jasno je pokazao i - Renault. Njegov novi model Talisman, naime, zbog mješavine elegantnih francuskih linija i njemačke robusnosti odmah je dobio nadimak 'francuski Passat'.

Ekran poput pravog tableta

Izgleda odlično, količine prostora koju nudi ne bi se posramila ni kakva obiteljska krstarica, a opremljen je poput svemirskog broda. Čitavom paletom sigurnosne tehnologije i multimedije upravlja se (i) putem okomitog dodirnog ekrana R-Link 2 dijagonale 22 cm, kakav se ugrađuje i u novi Espace. Ovakav ekran serijski je u višoj razini opremljenosti, dok u srednjoj razini opreme Talisman ima vodoravno postavljen multimedijski tablet R-Link 2 s ekranom dijagonale 18 cm. Kvaliteta izrade na vrlo je visokoj razini, kao i korišteni materijali. Prtljažnik prima impresivnih 608 litara. Talisman je jedina limuzina u D segmentu koja spaja sustav upravljanja četirima kotačima 4Control® s prilagodljivim ovjesom, temeljem čega proizvođač obećava jedinstvene vozne osobine, sigurno, dinamično i okretno upravljanje te iznimnu udobnost. Pogonska grupa limuzine duge 485 cm i 187 cm široke uključuje benzinski motor Energy TCe 200 i dizelske motore Energy dCi 160 i Energy dCi 130 koji su u ponudi i u novom Espaceu.

Pet motora u ponudi

Na izbor će kupcima biti i benzinac Energy TCe 150 te dizelaš Energy dCi 110. Energy TCe 150 i Energy TCe 200 nudit će se isključivo sa sedmerobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom. Dizelaši će dolaziti upareni ili sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem ili 6-brzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom. Iznimka je Energy dCi 160, opremljen dvama turbopunjačima, koji će u ponudi biti samo sa 6-brzinskim EDC mjenjačem. Na hrvatsko bi tržište Talisman trebao stići početkom iduće godine.

>> Blizanac Nissan Qashqaija po početnoj cijeni od 149.900 kn

>> Renault u Južnoj Americi predstavio pick-up verziju Dustera

Komentara 8

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
18:46 15.07.2015.

mrak auto

BL
bellator luminis
08:38 19.07.2015.

Nije ni pasat nekakav pouzdan automobil(iz vlastitog iskustva), ima i on pun kufer nedostataka. Wolcikavagen živi na staroj slavi, danas je to jako kvarljiva i skupa marka za održavanje, nažalost francuzi su još za nijansu gori. Teško je danas reći što je zapravo bolje, auti su sve kompliciraniji i sve skloniji kvarovima.

ZA
zanatska
05:00 05.04.2016.

dlovrici i ANTIkomunist55 Vas dvoje ste obični tulipani kažem tulipani samo zato da budem pristojan.Ja sam vlasnik Renault Lagune III i jedino što imam za reci da je auto odličan pod odličan mislim mali potrošač ne kvari se i izuzetnono je udoban i siguran.Tako da ne kudite konja kojeg niste jahali.A uvjeren sam da niste niti vozili Lagunu tj.Renault čim ste spremni na pljuvanje te marke.Meni osobno nikad neče biti jasno tko normalan daje po 30.000 Eura za npr WV Pola ili još više novaca za Passata,a šta se dobije;plastika izvana i iznutra.Samo naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije