Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne misli da je poseban

On je taj kontrolor koji je napisao poruku da je spasio auto...

28.01.2016., Zagreb - Denis Psenica, djelatnik Zagrebparkinga ugodno je iznenadio vlasnika vozila koji prilikom parkiranja nije ubacio auto u brzinu niti povukao rucnu kocnicu. Denis Psenica je automobil gurnuo s ceste natrag na parkiraliste te stavio kam
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
29.01.2016.
u 12:20

Ovaj djelatnik Zagrebparkinga koji taj posao radi sedam godina ne misli da je napravio išta posebno… Denis Pšenica kaže da ne voli pisati kazne i uvijek rado pomogne kad zatreba...

Da vam kažem iskreno, nisam uopće siguran da znam zašto pišete o meni, pa nisam napravio ništa neuobičajeno – tim riječima pozdravlja nas kontrolor Zagrebparkinga Denis Pšenica šetajući između automobila na Tomislavcu i usput provjeravajući je li svaki vozač platio zauzeto parkirališno mjesto.

Pa da ne ošteti blatobran...

Radi to sa smiješkom, veseli se svaki put kad vidi da je karta uredno plaćena. Kazne ne voli pisati, a ako može, vlasnicima automobila uvijek rado i pomogne. Baš je tako ovaj skromni kontrolor Zagrebparkinga prije nekoliko dana oduševio Zagrepčanina Edina Mahmuljina, a potom i cijeli grad, kad je Edinov automobil s ceste gurnuo na parkirališno mjesto i osigurao ga kamenom kako ne bi opet skliznuo na prometnicu.

Nisam napravio ništa neobično. Nije mi teško zimi vozačima pomoći očistiti snijeg s automobila, ženama promijeniti gumu, starijima odnijeti namirnice. Pa što ću ako me zamole

– Radio sam u sektoru pod koji spada i Trpimirova ulica, u kojoj je bio taj auto. Nije bila potegnuta ručna kočnica pa se auto spustio na cestu budući da je parkiralište u toj ulici pod nagibom. Zamolio sam nekog dečka koji je prolazio da mi pomogne pa smo gurnuli auto na mjesto. Ostavio sam i poruku, ali samo zato što je kamen bio iza gume, pa da čovjek ne ošteti blatobran kad krene – objašnjava svoje dobro djelo Denis Pšenica, i dalje uvjeren da nije napravio ništa što netko drugi ne bi.

Ako je frka, može i dulje

Kako kaže, nije mu jasno zašto je on poseban. Čudi se simpatični kontrolor jer njemu nije teško zimi vozačima pomoći očistiti snijeg s automobila, ženama promijeniti gumu, starijim gospođama odnijeti namirnice do stana. – Pa što ću ako me zamole – i dalje skromno govori Pšenica, koji u Zagrebparkingu radi sedam godina.

Svoj posao voli, kaže, nikad nije dosadno, a najgori dio nisu mu ljutiti vozači, zbog kojih je ponekad morao potražiti i pomoć policije, već ljetna vrućina na kojoj je posebno teško raditi.

– S ljudima se uglavnom dobro slažem. Naravno da će biti ljutiti kad im ispišem kaznu, to razumijem. Ali mi samo radimo svoj posao – kaže Denis Pšenica, koji vozačima, ako ga zamole, čak pusti i dulje stajanje na parkingu nego što je dozvoljeno. Kako kaže, ako je netko “u frci”, a on može pomoći, zašto ne bi. Tako je bilo i s autom Edina Mahmuljina, s kojim je dogovorio odlazak na pivo. Nerado, doduše, jer i dalje misli kako nije učinio ništa posebno. 

>> Nije mogao vjerovati što su mu učinili kontrolori Zagrebparkinga

Komentara 15

DU
Deleted user
13:06 29.01.2016.

Napokon jedan članak o malom poštenom čovjeku.

Avatar abakus
abakus
12:56 29.01.2016.

Bravo! Nadam se da će čovjek dobiti i neku malu nagradu na svome poslu za svoj dobar rad. Ovakve ljude treba pohvaliti i nagraditi, jer je to i svima drugima poticaj.

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
13:35 29.01.2016.

Eto primjer čovjeka koji radi i više od noga što mu je u opisu radnog mjesta. Za razliku od saborskih zastupnika koji ne rade 80% onoga što im je u opisu posla a da ne kažemo kako su bahati prema narodu330 dana u godini i izbacuju ih iz djedovine iako je to prtuustavno,samo su ok sa nama 30 dana prije izbora. Bojim se samo da ne dovije od svojih glavešina šefovskih kaznu i on sam pošto je rekao ako zatreba da dopusti nekom malo duže da ostane il da mu ne kažu kako radi druge stvari poput nošenja namirnicama staricama i mijenjanja guma drugima pa tako zabušava na radnom mjestu. Nebi me čudilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije