Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

Bandićev ego nije dopustio da se rupa krpa dulje od tjedan dana

rupa Milan Bandić
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/2
15.04.2016.
u 17:34

Više od novca uloženog u obnovu važnija je igra živaca između građana i gradonačelnika

Brzina radova na sanaciji rupe u Slavonskoj položen je gradonačelnikov blic test i za takav uspjeh on zaslužuje pohvalu. Tjedan dana - toliko je, naime, trebalo radnicima na kojima je bio najveći i pritisak, što od samog šefa grada, što od raznoraznih šefova Holdingovih podružnica, što od građana, da saniraju tu prometnicu.

Brzinom su se ti isti radnici, radeći u tri smjene, iskazali i na lanjskoj sanaciji Držićeve ulice odmah nakon mimohoda za Dan pobjede, kada su prometnicu “ušminkali” za manje od tjedan dana. Zaključak je jednostavan – može se! I te kako se posao uređenja i obnove gradskih prometnica može dovršiti u kratkim rokovima. Nije uvijek nužan onaj od tjedan dana pa se sad i višemjesečne sanacije čine smiješnima.

I nije razlog brze sanacije isključivo pritisak na radnike koji su u ovakvim i sličnim situacijama dužni na posao dolaziti u tri smjene, već je glavni razlog “pritisak” na gradonačelnika Bandića. A ima i nešto u njegovu egu. Ne može se prvi čovjek Zagreba hvaliti dopusti li da prometne žile kucavice budu na čekanju. Spotakne li se na takvim izazovima, sramio bi se gradonačelnik samog sebe. Tako je rupa na Slavonskoj još jedan njegov položeni test.

Da si ne lažemo, položen je na način na koji se student kampanjac provuče kroz ušicu igle na ispitu: shvaća da je imao veliku sreću. Prošao je samo zato što se profesoru nije dalo na ispitu dulje raspravljati s njim i ulaziti u analize.

Tako se ni građanima nije dalo raspravljati, dapače ovakvu su Bandićevu reakciju i očekivali. A da su cjepidlačili, vriskali bi da se zona u kojoj se otvorila rupa obnavljala u kolovozu 2014. godine, da se Zagreb još 2007. godine zadužio za 300 milijuna eura upravo kako bi sanirao vodovodnu mrežu i instalacije. Kaže Bandić kako za sanaciju Slavonske nije utrošen velik novac; on nije ni bitan koliko je u cijeloj priči bitnija igra živaca i strpljenja. I ponovno je Bandić u pravu – samo je pitanje čijih živaca? Građanskih ili gradonačelnikovih?

Komentara 18

HE
herojulice
18:23 15.04.2016.

Da. Istina je. Može se. Samo kad se podvuče i zbroji račun isti. Dnevni rad, rad u smjenama, nočni rad, hitni rad, rad vikendom. Da li su radnici tako i plaćeni? Da li je odmah bilo precizirano da će se radi hitno i po noći ili je dodano aneksom. I na kraj, koliko god radnici bili stručni brzi radovi nisu kvalitetni.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:22 16.04.2016.

Je...ljudi...to je tak kad se bira cirkusant za gradonacelnika...

SN
snovakor
07:50 16.04.2016.

Bitno je ,da mi gradimo fontane po gradu, a Žičara stoji i propada već koliko godina ?? ... G. Bandić ima stil rada, on je za mene osobno dobar, međutim prioriteti u Gradu su malo pobrkani ... i prioritetima nisu si baš na čisto ... Za usporedbu ... žičara na skijalište Kanin u SLO, prije 3.g je stala zbog same opasnosti na njoj i nesretnog slučaja .... u 6.mjesecu je ponovo otvaraju za sve, ljetnu i zimsku sezonu ... kako oni to mogu, a u Gradu Zagrebu ne mogu složiti ponovo Žičaru na Sljeme ?? ... očito nema sposobnih ljudi, koji bi znali povuči iz EU fondova novac, što naši susjedi vješto rade na svim frontama. Neke stvari se mogu naučiti i od drugih ili barem kopirati, ako sami ne znamo !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije