Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrali 46.000 kn

'Dolijali' lažni policajci koji su pljačkali ljude po stanovima

policajac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
22.02.2015.
u 16:47

Pozvonili bi na vrata žrtve i predstavili se kao policajci, a potom bi počeli bi pretraživati stan

Predstavljajući se kao policajci koji su došli u provjeru, T. K. (30), M. I. Z. (24) i M. S. (23) u nepunih mjesec dana uspjeli su 'zaraditi' oko 46.000 kuna.

Modus operandi trojici sumnjivaca uvijek je bio isti. Pozvonili bi na vrata žrtve i predstavili se kao policajci, a potom bi počeli bi pretraživati stan u potrazi za novcem i vrijednim predmetima. Kada bi žrtva posumnjala u vjerodostojnost 'policajaca' u civilu i shvatila da se radi o običnim prevarantima, oni bi joj počeli prijetiti, a u jednom slučaju vlasnici stana prijetili su i palicom koju su pronašli u stanu. Krali su uglavnom novac, mobitele, prijenosna računala i televizore, a nakon obavljenog 'posla' uvijek bi uspijevali izmaknuti policiji.

Tako je bilo sve do subote, kada su pozvonili na vrata kineske obitelji u Ogrizovićevoj ulici na Trešnjevci. Kineskinja (56) je, shvativši da je pokradena, počela dozivati upomoć, a njezine povike čuo je susjed koji je odmah pozvao policiju koja je u blizini zatekla sumnjivce. Na razgovoru u policijskoj postaji ubrzo se ispostavilo da su osim za tešku krađu u stanu Kineskinje, odgovorni i za tri razbojništva. Na vrata stanova u Jarnovićevoj ulici i Trnjanskoj cesti pozvonili su 6. veljače, dok su treće razbojništvo u stanu na Vukovarskoj cesti počinili 10. veljače ove godine.

Kako neslužbeno doznajemo, sumnjivci nisu od ranije poznati policiji. Nakon dovršenog istraživanja, predani su pritvorskom nadzorniku i kazneno su prijavljeni.

>> Lažni policajci umirovljeniku iz stana odnijeli 150.000 kn

>> Ovako nešto se rijetko očekuje od policajaca na dužnosti!

Komentara 5

Avatar fredi
fredi
18:34 22.02.2015.

A sada neka ih neki sudac pusti na slobodu s uvjetnom!

Avatar ucjena
ucjena
19:30 22.02.2015.

ovisi tko su i sto su, ako su tatini sineki, ili iz dobrih obitelji, nikom nista, vidjet cemo??

GO
golub
09:02 23.02.2015.

Imamo lažne policajce . lažne drž. odvjetnike, lažne odvjetnike, lažne suce, lažne službnike i normano da dobiješ lažna rješenja i presude, pa se u lažnoj Hrvatskoj nemaš kome obratiti kad ne znaš koji nije lažni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije