Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudo prije božića

Brazilka rodila sina s dvije glave, podojila ga dvaput zaredom

dječak s dvije glave
Reuters/PIXSELL
22.12.2011.
u 09:19

Dijete je zdravo, a kako su srce, jetra i pluća zajednički, ne razmišlja se o operaciji

Emanoel i Jesus de Nazare rodili su se u maloj bolnici na sjeveru Brazila u ponedjeljak ujutro. Njihova priča vjerojatno ne bi dospjela u medije da njihova majka Maria de Nazare nekoliko trenutaka prije samog poroda nije doznala da neće roditi blizance. Emanoel i Jesus, naime, dijele jedno tijelo. Liječnici su pregledom utvrdili da nije riječ o blizancima, nego da Maria nosi dijete s dva funkcionalna mozga i dvije kralježnice, ali s jednim srcem, plućima, jetrima...

Iako je riječ o maloj bolnici skromnih uvjeta za rad, i majka i dijete osjećaju se dobro. Dijete je pokazalo apetit pa ga je majka podojila dvaput. Liječnici ne razmišljaju o operaciji jer je riječ o ključnim organima i ne mogu odvojiti glavu koja je funkcionalna, donosi Daily Mail.

Cilj im je samo napredak djeteta. Liječnica je kazala je da je ostalo troje djece M. de Nazare odlično prihvatilo brata.

Ovo je već drugi slučaj da se u Brazilu rodilo dijete s dvije glave. Sueli Ferreira rodila je ranije ove godine, no dijete je preminulo zbog manjka kisika u jednoj od glava.

 

Komentara 4

OR
orisis
09:09 24.12.2011.

Bozhe moj radosti....

KA
Karla
14:38 22.12.2011.

Ne bih se složila da je to jedno dijete nego dva djeteta budući da svako ima svoju posve dobro razvijenu glavu i mozak i kralježnicu a dijele srce, jetru, pluća. Vjerojatno će i razmišljati različito pa i govoriti itd. To su onda ipak dva dječaka.

SA
sasoon
15:06 22.12.2011.

Nije to dijete sa dvije glave, nego dva djeteta s jednim tijelom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije