Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Zaprešićki SDP: ZET do našeg grada vozi za 5 mil. kuna više

Nedavno je gradska vlast potpisala ugovor sa zagrebačkom prijevozničkom tvrtkom za 11 milijuna kuna godišnje umjesto dosadašnjih šest milijuna, tvrdi GO SDP-a Zaprešića
02. svibnja 2020. u 08:19 1 komentara 821 prikaza
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

ZET-ova autobusna linija 172 do Zaprešića vozi za pet milijuna kuna više.

Tvrdi tako zaprešićki SDP, iz kojeg kažu da je nedavno gradska vlast potpisala ugovor sa zagrebačkom prijevozničkom tvrtkom za 11 milijuna kuna godišnje umjesto dosadašnjih šest milijuna.

- Postavlja se pitanje što će građani Zaprešića dobiti za dodatnih pet milijuna kuna i radi li se ovdje o koalicijskom dogovoru HDZ-a i stranke Milan Bandić 365 o krpanju financijskih rupa Zagrebačkog holdinga prije lokalnih izbora te čemu služi koalicija HDZ-a i stranke Milana Bandića u Gradskom vijeću Grada Zaprešića? Poseban problem je što je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk (HDZ) jučer potpisao ugovor sa ZET-om o kojem Gradsko vijeće nije raspravljalo, a zbog čega se mora donijeti rebalans Proračuna za ovu godinu - kaže predsjednik GO SDP-a Zaprešića Denis Begić.

 | Autor : Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

SDP-ovci predlažu da zaprešićka gradska uprava napravi stručnu analizu mogućnosti osnivanja vlastitog prijevozničkog poduzeća za područje tog grada i svih okolnih općina, po uzoru na druge gradove u Hrvatskoj.

- Taj projekt bi bilo moguće realizirati sredstvima iz proračuna Grada i svih okolnih općina te kredita, poticaja i sredstava iz EU fondova - zaključuje Begić.

Podsjetimo, od srijede, 29. travnja u prometu ponovno voze ZET-ove autobusne linije 172 (Črnomerec - Zaprešić), 174 (Zaprešić - Žejinci), 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 182 (Trg Mladosti - Groblje Zaprešić - Šibice).

ŠTO NOVO ZNAMO O KORONAVIRUSU
Molekularna biologinja iz Infektivne bolnice: Nema dokaza da se virus širi aerosolom
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • YuBastards:

    Dovedite suradnju sa ZETom u red! NE nasjedajte na priče o vlastitom prijevozniku! Cijene karti bi vam otišle u nebesa a linije prorijedile! Pogledajte samo primjer Samoborčeka koji je katastrofa! Cijene karti visoke, zone krajnje glupo, nelogično i na štetu ... prikaži još! korisnika određene (vožnja 5minuta te zna koštati jednako kao 15minuta radi mutavo određenih zona), autobusi nisu pošteno očišćeni barem 10godina ili nikada!