Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak život

Za jačih kiša djeca spavaju u automobilu. Sigurnije je...

'30.09.2013., Zagreb - Kuca Ramadana Asanovica bez stolarije, sa zemljanim podovima i krovom koji prokisnjava. Ramadan, Remzija i dvije Zehide ( kci i baka) Asanovic. photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
15.10.2013.
u 14:30

– Već tri dana zbog kiše nisam oka sklopila. Sjedim na kauču u dnevnoj sobi i pazim na svoju djecu. Šestero nas živi tu. Spavamo kao sardine u dnevnoj sobi.

Nemaju krova. Samo derutne ploče jedva prekrivaju cijelu kuću, kuhinjski je pod čista zemlja skrivena pod tepisima, a zidovi vlažni kao da će se svakoga trenutka raspasti. Kiša im uništava dom. Voda dopire do instalacija i strahuju od najgorega. Tamo živi i troje djece.

– Već tri dana zbog kiše nisam oka sklopila. Sjedim na kauču u dnevnoj sobi i pazim na svoju djecu. Šestero nas živi tu. Spavamo kao sardine u dnevnoj sobi. Za jače kiše djeca spavaju u automobilu. Sigurnije je. Uvjeti u našoj kući nisu za život – snuždenim je glasom opisala Remzija Asanović posljednje dvije godine boravka u trošnoj kući u Židakovoj 9 u Lijevom Dubrovčaku. Cijela obitelj preživljava od 1280 kuna socijalne pomoći. Otac Ramadan, kaže, pokušavao je naći posao, ali predrasude zbog romske nacionalnosti bile su jače. Najstarija kći Zehida (15) završila je osnovnu školu s jako dobrim ocjenama. Želja joj je upisati srednju prometnu školu. Ali roditelji joj to ne mogu omogućiti.

– Ne tražimo novac. Treba nam pomoć u vidu građevinskog materijala kako bih mogao svojoj djeci napraviti normalne uvjete za život. Javljao sam se na nekoliko adresa, od gradonačelnika Ivanić Grada do državnog Ureda za nacionalne manjine.

Svi su odgovorili: "Nemamo dovoljno sredstava u proračunu" - kaže Ramadan.

Obitelj Asanović romske je nacionalnosti, žive od 1280 kuna socijalne pomoći i ne traže novac, nego građevinski materija.

>>Strah od globe: Kuća će s fasadom morati biti završena za 5 godina!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije