Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nov način

Upravu Holdinga birat će agencija za zapošljavanje

17.08.2013., Zagreb - Upravna zgrada Zagrebackog Holdinga u ulici grada Vukovara 41.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
23.12.2014.
u 09:00


Kandidati koje agencija izabere morat će proći niz testiranja

Kompletnu novu upravu Holdinga birat će tzv. "head hunting" agencija, odnosno agencija za zapošljavanje Pedersen. Svih pet članova, koliko će ih biti na čelu ove gradske tvrtke, uključujući i predsjednika uprave, birat će stručnjaci, a natječaj iz kojeg bi se trebalo izabrati novo vodstvo bit će raspisan još ovaj tjedan.

Kako doznajemo kriteriji natječaja su već određeni, dirigira ih Skupština Holdinga koju čine dogradonačelnica Sandra Švaljek i gradski ministar financija Slavko Kojić, a da im preporuče najbolje od prijavljenih kandidata, prepustit će stručnjacima iz međunarodne agencije koja radi u 50 zemalja, a u Zagrebu je već 10 godina i koja je odabrana putem bagatelne nabave između tri tvrtke.

Iako će agencija izabrati nove članove, na kraju će, kako zakon dopušta, zadnju riječ ipak imati dogradonačelnica Sandra Švaljek i pročelnik Slavko Kojić, koji će ili prihvatiti preporuku agencije ili birati po svom nahođenju.

Kako kaže novi član Nadzornog odbora Holdinga i nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Vladimir Ferdelji, ovo je pravi način da se Holding dovede u red.

– Kandidati koje izabere agencija imat će niz testiranja, a oni koji budu odabrani, svaka tri mjeseca trebali bi podnositi izvještaje o radu. Oni će dobiti zadatke koje će morati ispuniti, a jedan od njih je i restrukturirati Holding. Sigurno je da se na ova mjesta moraju izabrati ljudi s iskustvom, pa se na natječaj neće moći prijaviti svatko – kazao je Vladimir Ferdelji te dodao da ne zna detalje, odnosno kriterije koje propisuje natječaj za novo vodstvo.

Komentara 5

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
10:40 24.12.2014.

U obzir će se uzimati samo prijave onih kandidata kojima je kum Milan Bandić.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:16 26.12.2014.

Novitet na tržištu rada: Agencija za biranje rodja.

Avatar Niškorist
Niškorist
18:18 26.12.2014.

Jedini je uvijet da nisi rođen u Zagrebu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije