Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA ZRINJEVCU

VIDEO Gorjela zgrada u središtu Zagreba: 'Vidjeli smo crveno svjetlo na nebu, zbog dima smo shvatili da je požar'

Foto: Snimio čitatelj
1/7
19.07.2022.
u 00:11

Opremljeni bocama za zrak, morali su vatru gasiti i iznutra, što znači da su hodali mračnim i vrlo vrućim hodnicima boreći se da se vatra ne proširi s krovišta na stanove

Prizor koji se večeras mogao vidjeti do srži je šokirao cijeli Zagreb: centar grada je gorio.

Prizori vatrene stihije i plamena visokih i do nekoliko metara večeras oko 23 sati navečer, i to samo nekoliko metara od zagrebačkog Zrinjevca, zabezeknuo je i uplašio sve koji su se nalazili u njegovoj blizini, a kroz prozore su uznevjereno gledali i stanovnici obližnjih zgrada, vjerojatno strahujući da će plamen stići i prema njima.

Zapalilo se, naime, krovište zgrade u Ulici Petra Berislavića na kućnom broju 2, a iako je prvo objavljeno kako se vatra proširila i na 30 metara krovišta obližnjeg Arheološkog muzeja koji trenutno prolazi kroz obnovu, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet kazao je kako je Muzej ipak ostao netaknut. Na teren je smjesta izašlo 22 vatrogasca u 8 vozila i čim su stupili na teren znali su, kazali su, da je ovo opasan požar i da će posla imati cijelu noć.

Opremljeni bocama za zrak, morali su vatru gasiti i iznutra, što znači da su hodali mračnim i vrlo vrućim hodnicima boreći se da se vatra ne proširi s krovišta na stanove. 

Prva dojava o požaru stigla je minutu prije 22 sata, uzrok požara do zaključenja broja nije bio poznat,  a i sat vremena nakon izbijanja i dalje bio razbuktaon pa se morao gasiti unutarnjom navalom. Međutim, do 23.30 požar je već velikim dijelom bio ugašen, a srećom, kazali su iz Javne  vatrogasne postrojbe Zagreb, stanovi na zadnjoj etaži nisu bili zahvaćeni.

Prava je sreća i ta, javili su još vatrogasci, što u ovoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Lokaciju su zabarakadirali i policajci koji su do Zrinjevca stigli u velikom broju, a znatiželjni su prolznici i susjedi iza barikada zabrinuto gledali, međusobno se došaptavali i mobitelima hvatali vatrenu stihiju pa fotografije i videe slali prijateljima i članovima obitelji.

Dim od požara mogao se vidjeti po cijelom gradu, pa su tako fotografije putem društvenih mreža slali i stanovnici Ferenščice, Gornjeg Grada, šireg centra, a očevici su nam rekli da je zrak bio pun dima i kod Trga žrtava fašizma. 

Situacija je bila zaista ozbiljna, moglo se vidjeti odmah po dolasku na teren, s obzirom da je riječ da se radi o stambenoj i poslovnoj zgradi. Prolaznici su prizorom bili zapanjeni. 

- Vidjeli smo crveno svjetlo na nebu, pomislilil smo da je to dio nekakvog koncerta kakvih zna biti u centru ovih dana. Ali kad smo vidjeli dim shvatili smo da se radio o požaru - rekla nam je jedna djevojka koju smo sreli na Zrinjevcu. 

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar HrvatskiZmaj
HrvatskiZmaj
23:27 18.07.2022.

Urša Raukar zapalila svijeću za Vućića iz protesta što ga nisu pustili da zajedno odu u Jasenovac. Obećao joj je usne na usne!

DA
daliboris
01:46 19.07.2022.

Centar Zagreba u plamenu, išaran grafitima i pun štakornjaka zahvaljujući SDP-ovcima i ostalim ljevičarima koji tamo žive, a ne brinu o imovini koju su dobili od komunista na poklon nakon 1945. Komunisti su protjerali starosjedioce da bi njihovi potomci danas centar Zagreba pretvarali u Bronx.

NE
Neat
23:04 18.07.2022.

Čeka se Bozinović,jesu li klimatske promjene?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije