Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva u jedan

U samoborskom zdravljaku nudit će kolače i sladoled s pogledom na Gradnu

Foto: Večernji list
1/4
08.04.2015.
u 11:30

U prostorijama bivšeg Končara otvoren novi ugostiteljski objekt koji je spojen sa samoborskom pekarom

Velika starinska crno-bijela fotografija glavnog samoborskog trga prvo je što uoči svatko tko uđe u buduće okupljalište Samoboraca.

Kafić Morea, spojen s pekarom Samoborska peka, otvoren je prošli tjedan u prostorima bivšeg samoborskog Končara u Ulici grada Wirgesa na križanju s Uskočkom i Mlinskom, a za unutrašnjost braća Martinaj angažirala su i projektanta. Gosti tako mogu, uz kavu ili piće, naručiti i sve što pekara nudi, što je Samoborcima već dobro poznato. Već tri godine odlaze u prvu Samoborsku peku, koju su Martinaji otvorili na Trgu kralja Tomislava. Sada će pizze, po kojima su poznati, moći naručiti i čitave, a ne samo četvrtinu.

– Kroz godine shvatili smo da u Samoboru fali nešto poput zdravljaka pa smo se odlučili za ovakav koncept – kažu Halil i Sebajdin, koji su, kažu, u Samobor prije nekoliko godina stigli s Kosova. Samobor im se sviđa, kažu, jer se tamo nikad nisu osjetili kao stranci, a i, često se šale sa susjedima, čuli su da je Samobor pun lijepih djevojaka.

Bilo je sasvim logično u kojem će se smjeru odvijati njihov poslovni život, kažu, jer dolaze iz obitelji u kojoj tradicija pekarstva traje sedamdeset godina – peći je počeo još njihov djed, potom otac, pa na kraju i oni. Uskoro će se u kafiću, uz standardnu ponudu, moći naručiti kolači i sladoled. Bit će otvoren poseban odjel i za pušače, a s dolaskom toplijih dana otvorit će i terasu prema potoku Gradni, koji teče odmah uz zgradu.

Pekarnica Samoborska peka i kafić Morea bit će otvoreni od 5, odnosno od 7 sati, pa do 23 sata, a postoji mogućnost da u budućnosti produlje radno vrijeme, pa će raditi od 0 do 24.

Komentara 2

Avatar rajetin
rajetin
16:04 08.04.2015.

Sendvič, pizza, burek, buhtla... Fino i neodoljivo?

SA
samoborka
23:08 08.04.2015.

Dobro izgleda na slici. Samobor je, suprotno imidzu kojeg je stekao prije i na cijoj staroj slavi zivi danas, los u ugostiteljskom smislu. Glavna i poznata slasticarnica na glavnom gradskom trgu je ofucana i bijedno uredjena, cak su im i ulazna vrata pohabana. Restoranska ponuda je slaba. Zato je svaki dolazak neceg novog i boljeg vrlo dobrodosao. Samo naprijed ovoj gospodi sa fotografije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije