Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djeca glavna

'Super je na fašniku. Roditelji su u kafiću, a mi se zabavljamo'

dječji fašnik (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/8
11.02.2013.
u 08:20

Pčelice, bubamare, vile, vještice, lavići, klaunovi, čuvari i vitezovi tek su neki od maštovitih kostima koje su u Samoboru nosili najmlađi

Unatoč hladnoći i pahuljama snijega, u subotu i nedjelju se, uz veselje i dječju ciku, održao se Dječji fašnik na kojemu su sudjelovali dječji zborovi, dječji vrtići i osnovne škole, uz nastup Samoborskih mažoretkinja. Pčelice, bubamare, vile i vještice, lavići, klaunovi, tek su neki od maštovitih kostima iza kojih su se sakrili mališani željni zabave...

Vesele ih krafne

– Super mi je na fašniku, roditelji sjede u kafiću, a mi se zabavljamo. Uvijek je ludo u Samoboru – kaže 10-godišnja Jelena Mihaljević iz Zagreba koja se pod maskama zabavljala u društvu mlađe sestre Kristine i zajedničke prijateljice Sandre Jeitler iz Graza koju su upoznale na ljetovanju u Malome Lošinju. Na Samoborski fašnik dolaze nekoliko godina, a osim skakanja, vesele ih i krafne spremljene po starinskome receptu. Centar Samobora svake je godine maštovit i zanimljiv, tako je ove godine prvi put održan metloboj na ledu na klizalištu bivše vojarne Taborec. Bilo je osam ekipa: Princ fašnik, Svrake, Sudci, Crni, Krafne, Bijeli, Pingvini i ekipa Princa Fiškala. Golovi su se zabijali na razne načine: od pomicanja golova da lopta u njega uđe, do toga da su u ležećem položaju na ledu loptu u gol gađali štapom metle kao da igraju biljar. Pobijedile su Krafne. Sutrašnji program počinje u 18 sati svirkom benda Gumbelium. Dodjela prijelaznih kipeca Srake najboljim osnovnim i srednjim školama i mjesnim odborima je u 18.30 sati.

Za kraj suđenje i vatromet

Slijede dodjele Fašničkih galgi, nagrade Srakino gnezdo, finale pa proglašenje najboljih maski. Završetak fašnika obilježit će suđenje Fašniku i vatromet.

>>Pogledajte slike naših čitatelja na fašniku u Samoboru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije